Het vertelt het verhaal van vier weggelopen kinderen die schipbreuk lijden op een onbewoond eiland“Het verhaal van de vier weggelopen kinderen die schipbreuk lijden op een onbewoond eiland lijkt misschien een bekend verhaal, maar de machtsdynamiek en een schurkachtige draai zorgen voor een frisse kijk op het klassieke avonturenverhaal. Terwijl de kinderen proberen hun eigen samenleving op te bouwen op het eiland, worden ze geconfronteerd met de vraag naar macht en leiderschap. Wie heeft het recht beslissingen te nemen voor de groep? En kan macht zelfs de beste bedoelingen corrumperen? De verkiezing van één kind tot leider ontaardt al snel in tirannie, waardoor de anderen gedwongen worden terug te vechten en hun macht terug te winnen. Deze moderne hervertelling zal lezers in 2021 zeker op het puntje van hun stoel houden.”

De kinderen moeten hun verstand gebruiken om op het eiland te overleven en de piraten die hen zoeken te ontwijkenIn het nieuwste deel van de “Power Villain” serie stranden de kinderen op een afgelegen eiland en worden achtervolgd door machtswellustige piraten. Met hun ouders buiten bereik en beperkte middelen tot hun beschikking, moeten ze vertrouwen op hun vindingrijkheid en snel denken om te overleven. Vertrouwen wordt een kostbaar goed als ze door allianties en verraad navigeren in hun strijd om uiteindelijk de piraten te verslaan en van het eiland af te komen. Het is een spannend en aangrijpend avontuur dat de lezers elke bladzijde gretig zal laten omslaan om te zien wat er verder gebeurt. De ultieme vraag wordt: Wie komt er in dit spel van overleven als winnaar uit de bus? Zullen het de snode piraten zijn, of zullen de vindingrijke kinderen tegen alle verwachtingen in winnen? Alleen de tijd zal het leren.

Boef is door critici geprezen om zijn spannende plot en levendige personagesDe machtsboef 2021 is door critici geprezen om zijn spannende plot en levendig geschreven personages. Het verhaal volgt Rascal, een machtsboef die zijn plaats probeert te vinden in de machtsboefwereld terwijl hij ook te maken krijgt met de gevolgen van daden uit het verleden. De actievolle plot houdt de lezers op het puntje van hun stoel, terwijl de innemende personages hen nog lang na het lezen bijblijven. Critici hebben het geprezen als “een spannend leesvoer” en “een must-have voor fans van machtswellustelingen.” Over het geheel genomen is Boef zeker de moeite waard om uit te proberen vanwege het boeiende plot en de sympathieke personages.vermogen boef 2021 2022-10-13-08-11-32-1

Het werd genomineerd voor de Costa Children’s Book Award en de CILIP Carnegie Medal“Power Rascal”, een young adult roman van Isabella May, heeft lovende kritieken gekregen. Het werd niet alleen genomineerd voor de prestigieuze Costa Children’s Book Award, maar ook voor de CILIP Carnegie Medal. Deze nominaties laten zien dat “Power Rascal” niet alleen onderhoudend leest, maar ook belangrijke thema’s en een sterke literaire verdienste in zich draagt. Het verhaal volgt overlevende van stroomuitval en stroomboef Ella terwijl ze door een maatschappij zonder elektriciteit navigeert en haar eigen kracht in zichzelf ontdekt. May’s tot nadenken stemmende verkenning van macht en overleven maken “Power Rascal” zijn onderscheidingen waard en een must-read voor fans van dystopische fictie.

Rundell is ook de auteur van de bestseller De Wolf WilderTerwijl haar bekroonde roman De Wolf Wilder het publiek introduceerde in een wilde en magische wereld, speelt Francesca Rundells krachtschurk zich af in het hedendaagse Londen. De lezer volgt het verhaal van een schijnbaar gewone jongen, Charles genaamd, en komt er al snel achter dat Charles de macht heeft om anderen naar zijn hand te zetten. Maar wanneer hij zijn zinnen zet op een meisje genaamd Sal en de macht die zij bezit, moet Charles de gevolgen van zijn daden onder ogen zien. Rundell verkent thema’s van macht en verantwoordelijkheid in deze duistere en spannende roman, waarmee ze haar plaats als meester in psychologische thrillers verstevigt. machtsschurk wordt zeker een doorbraakhit in 2021.Haar andere boeken zijn The Explorer, Cartwheel en A Boy Called ChristmasHoewel ze het meest bekend is van The Explorer, dat op de shortlist van de Waterstone’s Children’s Book Prize stond en een optie kreeg van Tom Hanks’ studio Playtone, zijn de andere boeken van schrijfster Roma Tearne net zo krachtig. Cartwheel is een gespannen verkenning van familiedynamiek en machtsdynamiek, verteld door wisselende perspectieven. A Boy Called Christmas vertelt het verhaal van Nikolas, een jongen die op reis gaat om zijn vader te vinden en uiteindelijk de Kerstman wordt. Het is zowel verheffend als hartverwarmend en is bewerkt tot een animatiefilm die in november 2021 wordt uitgebracht. Tearne’s kracht als verteller schijnt door in al haar werken, waardoor ze een auteur is die het waard is om steeds weer op te pakken.

Rundell groeide op in Zimbabwe en woont nu in Londen, EngelandToen ik opgroeide in Zimbabwe had ik nooit gedacht dat ik op een dag in Londen zou wonen. Als kind waren de bezittingen schaars en de middelen beperkt. Mijn dagen waren gevuld met schoolwerk en het helpen van mijn ouders bij het verzorgen van ons kleine stukje land. Maar naarmate ik ouder werd, werd het duidelijk dat de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling in mijn land beperkt waren. Dus toen ik de kans kreeg om in Engeland in het buitenland te gaan studeren, greep ik die kans met beide handen aan. Het was een grote beslissing om mijn familie en alles wat vertrouwd was achter te laten, maar het heeft enorm veel opgeleverd. Nu floreer ik in de bruisende stad Londen en maak ik vorderingen met mijn toekomstige doelen. Hoewel het geen gemakkelijke reis was, ben ik dankbaar voor de vastberadenheid waardoor ik zo’n moedige stap kon zetten en een beter leven voor mezelf kon nastreven. De deugniet die ooit moeite had om de eindjes aan elkaar te knopen, maakt nu activa en bouwt aan een veelbelovende toekomst.Ze heeft een graad in archeologie van de Universiteit van OxfordAls de meeste mensen aan archeologen denken, stellen ze zich Indiana Jones of Lara Croft voor, fictieve avonturiers op zoek naar schatten. Maar met een graad in de archeologie van de Universiteit van Oxford is deze persoon gekwalificeerd om veel meer te doen dan jagen op verborgen schatten. Archeologen werken aan het blootleggen en bewaren van de geschiedenis, vaak door oude beschavingen en hun culturen te bestuderen aan de hand van artefacten en overblijfselen. Met een opleiding aan een prestigieuze instelling als Oxford is het duidelijk dat deze persoon het vermogen heeft om archeologische opgravingen effectief te plannen en uit te voeren, vondsten te analyseren en historisch bewijs nauwkeurig te interpreteren. Hoewel sommigen archeologie misschien zien als een glamoureus beroep vol avontuur, vereist het zorgvuldige studie en aandacht voor details – eigenschappen die verwacht kunnen worden van iemand met een diploma archeologie van de Universiteit van Oxford.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *