Wat is er allemaal mogelijk met affiliate marketing? De tijd om alleen wat affiliate links te plaatsen als blogger zijn voorbij, echter zijn er volop mogelijkheden om producten te promogen als affiliate. In dit artikel krijg je 5 voorbeelden van de mogelijkheden met affiliate marketing.

1. Advertenties

Wellicht voor de hand liggend, maar toch een goede mogelijkheid wanneer je al aardig wat bezoekers hebt op je website. Met affiliate netwerken als TradeTracker, Daisycon of PayPro kan je makkelijk banners plaatsen in een artikel of widget die de aandacht trekken. Informeer ook bij de verkoop partij of ze promotiemateriaal hebben.

Verkopers zetten het meestal standaard in het campagne overzicht. Andere verkopers plaatsen weer een link op hun website met beschikbaar promotiemateriaal, zoals goede zoektermen en banners. Stel je hebt dagelijks 250 bezoekers. 30% ziet de advertentie en daarvan klikt 20% op banner. Dat zijn 15 bezoekers. Als daarvan 3 overgaan tot aankoop, dan zijn dat al 3 extra verdiende commissies per dag door alleen het tonen van een advertentie.

advertentie affiliate marketing
Lees ook: 7 tips voor een snelle start met affiliate marketing

2. Kortingscodes en aanbiedingen

Veel verkopers bij bijvoorbeeld TradeTracker bieden speciale kortingscodes en aanbiedingen aan. Zo kun jij jouw bezoekers voorzien van interessante kortingen. Dit geeft jouw doelgroep weer een extra stimulans om een aankoop te doen. Deze kortingscodes zijn vaak tijdelijk, dus dit creëert ook schaarste.

Ook kan het interessant zijn wanneer een verkoper een nieuw product wil lanceren. Om het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken komen ze vaak met een tijdelijke introductieprijs. Affiliates kunnen ze dan op de hoogte stellen om mee te helpen om de omzet een extra boost te geven.

3. Blog

De populairste variant, de blog. Een goede bron van inkomsten voor bloggers en vloggers. Van te voren hoef je geen bedrijven of adverteerders te benaderen om te beginnen met promoten. Via een affiliate netwerk kan je direct beginnen met affiliate marketing. Zo kan je ook in de toekomst aan potentiële bedrijven laten zien dat je ervaring hebt met promoten.

4. Productfeeds

Los van affiliate links en banners heb je ook de mogelijkheid om complete productfeeds te plaatsen op je site. Zo kun je eventueel een volledige webshop van iemand anders toevoegen of een specifieke categorie. Het toevoegen van een productfeed vergt echter nog wel de nodige technische kennis.

mogelijkheden affiliate markt
Lees ook: Ontwikkelingen binnen de affiliate markt – Tijdelijke trend of blijvertje?

5. Vergelijkers

Een vrij bijzondere manier van affiliate marketing is door vergelijkers op je website plaatsen. Daisycon is hier een goed voorbeeld van. Zij bieden verschillende vergelijkers aan. Nog niet zo uitgebreid als de tool van bijvoorbeeld Independer, maar het kan een goede toevoeging zijn.

  • Autoverzekering vergelijkers
  • Datingsite vergelijkers
  • Boekhoudsoftware-vergelijkers
  • Telecomvergelijkers
  • Etc…

Het promoten kan ook op meerdere kanalen. Met e-mailmarketing of social media heb je ook de mogelijkheid om affiliate links in je tekst te verwerken. Met social media dien je wel creatief om te gaan, anders komt het over als spam en dat werkt averechts. Pak het geraffineerd aan en dan kan het een mooie toevoeging zijn.

En met het geld dat je verdiend boek je een lodge bij het Kruger Park om lekker op vakantie te gaan.

Beginnen met e-mailmarketing? Probeer Enormail nu 30 dagen lang gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *