Refunders zijn een soort fraudeurs die misbruik maken van handelaren door koopwaar terug te brengen die ze nooit gekocht hebben. Ze gebruiken vaak meerdere creditcards om hun aankopen te doen, en brengen dan de koopwaar terug naar de winkel voor een terugbetaling. Hoewel deze vorm van fraude niet zo vaak voorkomt als andere vormen, kan het voor winkeliers moeilijk te ontdekken zijn. Om fraude met terugbetalingen te helpen voorkomen, eisen veel winkeliers nu dat klanten zich legitimeren als ze koopwaar terugbrengen. Bovendien zijn sommige winkels begonnen met het bijhouden van retouractiviteiten en het signaleren van verdacht gedrag. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen winkeliers zich beschermen tegen fraude met terugbetalingen.
De winkelier geeft meestal een terugbetaling in de vorm van een cheque of een terugbetaling per kaart
Een terugbetaling is het proces waarbij geld wordt teruggegeven aan een klant die niet tevreden is met een aankoop. Restituties kunnen om verschillende redenen worden uitgegeven, zoals schade aan het product, onjuiste prijsstelling, of problemen met de levering. In de meeste gevallen geeft de winkelier het geld terug in de vorm van een cheque of een terugbetaling per kaart. In sommige gevallen kan de winkelier ook aanbieden het artikel te ruilen voor een ander product. Ongeacht de wijze van terugbetaling is het doel ervoor te zorgen dat de klant tevreden is met de aankoop.
Een terugbetaling is een volledige of gedeeltelijke terugbetaling van de aankoopprijs van een artikel. Een winkelier kan een klant om verschillende redenen geld teruggeven: als de klant het artikel heeft teruggestuurd, als het artikel nooit door de klant is ontvangen, als het artikel tijdens de verzending is beschadigd, of als het artikel defect is. Terugbetalingen worden meestal in dezelfde vorm gegeven als de oorspronkelijke aankoop: contant geld, cheque of creditcard/debetkaart. Sommige winkeliers bieden in plaats van een terugbetaling ook een tegoedbon aan. Een tegoedbon kan meestal worden gebruikt voor alle artikelen die de winkelier verkoopt, en sommige tegoedbonnen vervallen nooit. Als een klant niet tevreden is met een product, moet hij met een manager of supervisor praten over het terugsturen van het artikel voor terugbetaling of een tegoedbon.
Sommige winkeliers bieden soms een omruiling aan in plaats van een terugbetaling, maar dit hangt af van het beleid van de individuele winkel
Het is altijd teleurstellend als je een artikel koopt en er later achter komt dat het niet werkt zoals je wilde. Als dit gebeurt, kun je het artikel misschien terugbrengen naar de winkel en je geld terugkrijgen. Sommige winkels bieden echter omruilingen aan in plaats van terugbetalingen. Dit beleid verschilt van winkel tot winkel, dus het is belangrijk om dit bij de winkelier na te vragen voordat je een aankoop doet. Het ruilbeleid is doorgaans ook soepeler dan het terugbetalingsbeleid. Sommige winkels staan bijvoorbeeld toe dat je een artikel ruilt, zelfs als je geen kassabon hebt. Dus als je niet zeker weet of je een artikel wilt houden, kan het de moeite waard zijn om te ruilen in plaats van terug te betalen.
Er zijn twee soorten shoppers: zij die altijd aandringen op terugbetaling, en zij die graag een artikel ruilen als het niet helemaal is wat ze wilden. Maar wat betekent elk type shopper voor winkeliers?
Refunders zijn shoppers die, zoals de naam al zegt, altijd hun geld terugvragen als ze niet tevreden zijn met een artikel. Dit kan een gedoe zijn voor winkeliers, want ze moeten de terugbetaling verwerken en vervolgens proberen het artikel opnieuw te verkopen. Het is echter ook minder waarschijnlijk dat refunders artikelen terugsturen, dus het kan de moeite waard zijn hen een terugbetaling aan te bieden om te voorkomen dat ze te maken krijgen met retourzendingen.
Ruilers daarentegen zijn shoppers die graag een artikel ruilen als het niet helemaal is wat ze wilden. Dit kan minder gedoe opleveren voor winkeliers, omdat ze de ruil gewoon kunnen verwerken en de shopper op weg kunnen sturen. Ruilers zullen echter eerder artikelen terugsturen, dus het is belangrijk dat het beleid van je winkel duidelijk is.
Uiteindelijk is het aan elke winkel afzonderlijk om te beslissen of hij geld teruggeeft of ruilt. Maar inzicht in de verschillende soorten shoppers kan je helpen de beste beslissing voor je zaak te nemen.
Klanten hebben meestal recht op terugbetaling als ze een geldig bonnetje of aankoopbewijs hebben
Er zijn twee soorten klanten als het gaat om retourzendingen en terugbetalingen: zij die recht hebben op terugbetaling en zij die dat niet hebben. Rechthebbende terugbetalers zijn klanten die een geldige kassabon of aankoopbewijs hebben. Deze klanten vallen meestal in een van de twee categorieën: zij die zich hebben bedacht over een aankoop, of zij die beschadigde goederen hebben ontvangen. Niet-gerechtigde terugbetalers zijn klanten die geen geldig bonnetje of aankoopbewijs hebben. Deze klanten vallen meestal in een van de volgende drie categorieën: zij die hun kassabon kwijt zijn, zij die een artikel in de uitverkoop hebben gekocht, of zij die een artikel meer dan 7 dagen geleden hebben gekocht. Hoewel klanten die geen recht hebben op terugbetaling recht hebben op een tegoedbon, hebben ze meestal geen recht op terugbetaling in contanten. Uiteindelijk is het aan het beleid van de winkel om te beslissen of een klant zonder geldige kassabon of aankoopbewijs al dan niet geld terugkrijgt.
Refunders zijn mensen die een artikel kopen met de bedoeling het terug te sturen voor volledige terugbetaling. Hoewel deze praktijk niet per se illegaal is, kan het als fraude worden beschouwd als de klant geen geldige reden heeft om het artikel terug te sturen. Als een klant bijvoorbeeld een jurk koopt en hem vervolgens draagt op een evenement, heeft hij geen recht op terugbetaling. Ook als een klant een artikel beschadigt, komt hij niet in aanmerking voor terugbetaling. Maar als een klant een geldig aankoopbewijs heeft, heeft hij meestal wel recht op terugbetaling. In sommige gevallen hebben klanten ook recht op terugbetaling als de winkel zijn retourbeleid ingrijpend heeft gewijzigd. Als een winkel bijvoorbeeld gewoonlijk toestaat dat klanten artikelen binnen 30 dagen terugsturen, maar plotseling zijn beleid wijzigt in het toestaan van terugsturen binnen 14 dagen, dan hebben klanten die artikelen in de afgelopen 30 dagen hebben gekocht nog steeds recht op teruggave. Uiteindelijk is het aan de winkel om te beslissen of er al dan niet een terugbetaling plaatsvindt. Maar klanten die een geldig bonnetje of aankoopbewijs hebben, zouden in de meeste gevallen hun geld terug moeten kunnen krijgen.
Refunds kunnen ook worden gegeven in gevallen als defecte goederen of als het verkeerde artikel is verzonden
Een terugbetaling is een soort financiële compensatie die wordt gegeven aan een klant die niet tevreden is over een goed of dienst die hij of zij heeft gekocht. Terugbetaling kan ook worden gegeven in geval van defecte goederen of als het verkeerde artikel is verzonden. Het doel van een terugbetaling is om de klant weer heel te maken, door het aankoopbedrag van het artikel plus eventuele verzendkosten of andere kosten die betaald zijn terug te geven. In sommige gevallen kan een terugbetaling ook een extra bedrag omvatten om de klant te compenseren voor zijn of haar ongemak. Als een klant bijvoorbeeld betaald heeft voor versnelde verzending, maar het artikel kwam te laat, dan kan de terugbetaling de kosten van de versnelde verzending omvatten. Terugbetalingen worden meestal binnen een paar dagen verwerkt, hoewel het langer kan duren voordat het geld op de rekening van de klant staat. Sommige bedrijven bieden terugbetalingen aan als beleid, terwijl andere dat alleen onder bepaalde omstandigheden doen. Bij de afweging om al dan niet een terugbetaling te doen, moeten bedrijven de kosten van de terugbetaling afwegen tegen het risico de klant helemaal kwijt te raken. In sommige gevallen kan het duurder zijn om geld terug te geven dan een klant te verliezen, terwijl het in andere gevallen goedkoper kan zijn om geld terug te geven en de klant tevreden te houden. Uiteindelijk is de beslissing om al dan niet geld terug te geven aan de ondernemer.