Wanneer je een mooi product hebt uitgekozen om te gaan promoten kan je contact opnemen met de verkoper. Sommige verkopers hebben een eigen affiliate programma, maar veel partijen hebben dit niet.

Hoe lossen ze dit dan op? Ze melden zich aan bij een affiliate netwerk. Dit is een onafhankelijke partij die verkopers en affiliates samenbrengt. Met als doel: meer omzet generen. Binnen dit netwerk heb je vaak ook de mogelijkheid om in contact te komen met de verkoper van het product of dienst dat je wilt promoten.

Voordeel hiervan is dat je meer promotiemateriaal kunt ontvangen om nog succesvoller te kunnen promoten. Nadat je bent aangemeld kan je beginnen met geld verdienen en affiliate links plaatsten op je website die bezoekers doorverwijzen.

Een van de belangrijkste taken van een affiliate netwerk is het verzorgen van de conversiematching en het toewijzen en uitbetalen van de commissie aan affiliates. Drie bekende  netwerken in Nederland waar je je aan kunt melden zijn: Daisycon, Tradetracker en PayPro.

affiliate netwerk

Lees ook: aanraders en afraders met betrekking tot affiliate marketing

Daisycon

Een van de grootste netwerken in Nederland is Daisycon. Je vindt er vele campagnes in vrijwel iedere categorie, met name fysieke producten zoals telefoons en elektronica. Je hebt ook de mogelijkheid om deeplinks te maken (links van andere sites die direct naar de onderpagina van een website verwijzen in plaats van naar de homepage).

Wil je bijvoorbeeld een speciaal product promoten van een wijnwinkel dan kan je je bezoeker ook direct naar dit product sturen. Dit zorgt voor een hogere conversie dan wanneer je de gebruiker zomaar naar een pagina stuurt. Via een ticket systeem heb je ook de mogelijkheid om te communiceren met zowel de mensen achter de campagnes als met Daisycon.

Nadeel bij Daisycon is dat campagne houders jouw sales eerst moeten keuren, dit kan soms best een paar weken duren. Ook wordt er bij Daisycon maar één keer per maand uitbetaald, behalve als je meer transactiekosten gaat betalen.

Tradetracker

Een ander groot affiliate netwerk in Nederland is TradeTracker. In veel opzichten lijkt TradeTracker erg op Daisycon. Hier kan het ook even duren voordat je leads uitbetaald zijn en daarnaast wordt er ook meer afgekeurd dan bij buitenlandse netwerken. Het keurbeleid is dus vrij streng, maar zorgt voor kwalitatief goede affiliates. Verder heb je ook bij de meeste campagnes de optie tot deeplinken.

Er is een ticket systeem aanwezig. Deze wordt ook wel eens door adverteerders gebruikt om affiliates te bereiken. Meestal met de vraag of je meer leads kan regelen. Dit is dan ook een handig moment om over een payout verhoging te praten. Er zijn meer dan 2.000 campagnes beschikbaar en net als Daisycon in allerlei categorieën. Kortom, veel Nederlandse campagnes en fijne software.

PayPro

PayPro is een online betaaldienstverlener die daarnaast beschikt over een eigen affiliate netwerk. Dit bedrijf richt zich voornamelijk op de verkoop van digitale producten. Denk daarbij aan producten zoals e-books, videotrainingen en online cursussen. Dat brengt voor- en nadelen met zich mee.

Het voordeel is dat de commissie redelijk hoog is, omdat er geen verzendkosten en dergelijke aan te pas komen. Het nadeel is dat er minder variatie in de producten zit.

Een ander voordeel van PayPro is dat je direct aan de slag kunt gaan met het promoten van producten. Zodra je bent aangemeld kan je in het affiliate campagne overzicht een campagne kiezen om te promoten en hoef je niet eerst te wachten op goedkeuring door  de eigenaar van het product.

PayPro betaalt daarnaast vaak binnen 1-2 werkdagen uit. Zo hoef je dus niet te wachten op een speciale dag van de maand. Het trackingsysteem van PayPro is wel minder dan die van Tradetracker of Daisycon.

Dit is een nadeel wanneer je toch graag wilt weten waar je traffic vandaan komt. Heb je echter een blog met al redelijk wat bezoekers dan zitten er toch aardig wat interessante producten tussen om te promoten.

Aanmelden bij PayPro

Uiteraard ben je vrij om te kiezen bij welk(e) affiliate netwerk(en) je je aanmeldt. Het hangt er vanaf welk soort producten je wilt promoten. Op PayPro vind je meer informatieproducten.

Op Daisycon en Tradetracker vind je meer fysieke producten van ‘grotere’ bedrijven. Voor het gemak laten we je zien hoe je je bij PayPro registreert als affiliate, zodat je snel aan de slag kunt met je promotie activiteiten.

Stap 1: registreren

Ga naar de website https://www.paypro.nl en klik op de groene button ‘registreren’. Deze knop vind je rechtsboven in je venster.

affiliate netwerk refistreren

Stap 2: aanmeldproces

affiliate paypro

Op deze nieuwe pagina begint het registratieproces. Let wel op: dit is de pagina waar je je registreert als verkoper.Om je te registreren als affiliate dien je op de link te klikken ‘registreer je dan als affiliate’. Vul je naam, e-mailadres en telefoon nummer in en klik op ‘account aanmaken’.

Je ziet nu eerst een scherm waar je je kunt registreren bij PayPro. In het blauwe vlak klik je op de link ‘registreer je dan als affiliate’.

Let op: vanaf 1 januari 2019 hanteert PayPro een compliance fee. Dit houdt in dat je eenmalig een bedrag betaald ter registratie van je account.

Als je hier meer over wilt weten, klik dan op de link om naar de guide te gaan voor meer informatie. Vul hier je gegevens in (lees eventueel nog de privacyverklaring) en klik vervolgens op ‘account aanmaken’ om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 3: aanmelding afronden

beginnen bij paypro

Zodra je een account hebt aangemaakt krijg je een bevestigingsmail van PayPro. Aangezien je de eerste twee stappen bent doorlopen staan er twee vinkjes voor.

Wanneer je klikt op ‘aanmelding afronden’ is je account aangemaakt. Je krijgt een PayPro ID toegewezen en je kunt nu al door het dashboard navigeren om te kijken welke campagnes allemaal interessant voor jou zijn.

Stap 4: documenten aanleveren

Je account is pas definitief wanneer je alle documenten hebt aangeleverd. Dit betreft: een kopie van je legitimatiebewijs, bankgegevens en ondertekening van de raamovereenkomst. Dit vind je onder ‘mijn profiel’ en dan onder ‘documenten’.

Wanneer er een vinkje staat is het document aangeleverd en goedgekeurd. Als er een kruisje voor staat dan betekent dit dat je het betreffende document nog moet aanleveren of dat het is afgekeurd. De raamovereenkomst vind je onder ‘documenten’ en kan je direct downloaden en ondertekenen.

aanhef affiliate mail

Wanneer je nog één of meerdere documenten dient aan te leveren, ontvang je de bovenstaande mail. Tevens vind je onderaan de mail alle algemene voorwaarden van PayPro.

Stap 5: klaar om te promoten

bevestigingsmail

Na het aanleveren van de documenten is je account volledig goedgekeurd. Je kunt nu naar het affiliate campagne overzicht en zoeken op een bepaalde categorie.

Wanneer je een geschikte campagne hebt gevonden, zie je vrijwel direct je affiliate link die je kunt plaatsen op je website.

Tevens zie je hier al het beschikbare promotiemateriaal van de verkoper wat bij kan dragen aan een succesvollere promotie campagne.

Het is ook mogelijk dat de verkoper nog een link op de website heeft speciaal voor affiliates om het promoten zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *