Het opzetten van een goede, solide internet business is geen rocket science en het kan vrij eenvoudig alleen dien je wel de focus te leggen op de juiste stappen. Als je een stappenplan hebt en weet wat je moet doen dan ben je in principe al een heel eind op weg.

Hieronder staan enkele stappen voor je op een rijtje die jou net even dat duwtje in de goede richting kunnen geven.

Zorg dat je iets te bieden/verkopen hebt

Bij de eerste stap lopen de meeste startende internet ondernemers al vast, namelijk het maken en verkopen van een product. Als je niks te verkopen hebt kan je simpelweg ook geen geld verdienen. Afgezien van geld verdienen als affiliate of met dropshipping.

Een van de meest eenvoudige manieren om te starten is met het schrijven van een e-book. Als je een doel voor ogen hebt, kan je dit vrij snel maken. Eventueel kan je een e-book met ‘private label rights’ kopen, zodat je beschikt over de rechten van jouw e-book. Dit voorkomt dat mensen zonder toezegging jouw product online doorverkopen.

Goede verkooppagina met betaalknop

Wanneer je achter het product staat dat je wilt verkopen, is het tijd om het aan te bieden via een zogenoemde ‘salespage’. Deze heeft enkel het het verkopen van je product.

Zo’n pagina is in het algemeen opgebouwd aan de hand van de AIDA formule, zodat het een goed verkopende tekst is, die de potentiële klant triggert.

AIDA staat voor: Attention, Interest, Desire en Action. In feite is het een 4-stappenplan die je kunt gebruiken om een marketingtekst van voor tot eind goed op te bouwen.

Het schrijven van goede teksten wordt ook wel copywriting genoemd. Zorg ook voor een betaalknop op je salespage zodat bezoekers je product direct kunnen betalen via internetbankieren.

Opzetten van een goede website

Naast een salespage is het daarna handig om aan de slag te gaan met het opzetten van een goede website zodat je ook echt een goede business/thuisbasis hebt.

Dit draagt niet direct bij aan meer verkopen van je product, maar heeft indirect wel degelijk invloed, omdat jij je als ondernemer kunt profileren. Met een website kan je je ook beter focussen op SEO (zoekmachine optimalisatie), omdat dat met een salespage vaak lastiger is.

opzetten van een website

E-mailadressen verzamelen 

Een e-maillijst kan je opbouwen middels een inschrijfformulier op je website. Bezoekers vullen hun naam en e-mailadres in en jij beschikt over de gegevens om mailings naar toe te sturen, super waardevol! Alle geïnteresseerden in jouw product of content kan je zo regelmatig op de hoogte brengen met mailings.

Door e-mailmarketing effectief toe te passen bouw je dus aan een stukje achterban waar je ook jouw producten kunt promoten, door bijvoorbeeld links in de mails te zetten met verwijzing naar je product.

Een kleine tip:  via e-mailprogramma’s als MailChimp kun je vaak een landingspagina op je website aanmaken met een inschrijvingsformulier voor je mailinglijst. De software van MailChimp is ook zeer gebruiksvriendelijk.

Lees ook: mailinglijst opbouwen in 3 stappen

Pas affiliate marketing toe

Deze stap kan je ook al eerder toepassen, maar het is wellicht verstandiger om eerst een website op te zetten en te bouwen aan de basis, zodat je al een goede positie creëert in de zoekresultaten van Google.

Het verkopen van je product, kan gestimuleerd worden met affiliate marketing.

Met affiliate marketing kan je snel verkopen realiseren zonder dat je daadwerkelijk hoeft te investeren. Affiliates promoten jouw product namelijk in ruil voor een bepaalde commissie. Je betaalt ze dus van het geld dat zij zelf voor jou verdienen.

Met name de commissies bij e-books zijn interessant, omdat de kostprijs van het product laag is en het is een ideale manier om een constante inkomstenbron te genereren.

Misschien vind je dit ook interessant: hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Focus op het krijgen van bezoekers

Wanneer je al deze dingen hebt opgezet, dan kan je je richten op het trekken van bezoekers naar je website. Dit kun je doen aan de hand van Google Adwords, maar ook via diverse social media kanalen.

Facebook en Instagram zijn populaire kanalen met miljarden gebruikers over de hele wereld. Maak bijvoorbeeld een Facebook pagina aan voor je bedrijf en vergroot daarmee je bereik en zichtbaarheid.

Door je online business zo op te zetten kan je super snel groeien en behoud je ook de juiste focus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *