Affiliate marketing is tegenwoordig zeer populair. Steeds vaker kom je op het internet affiliate sites tegen, maar er zijn wel belangrijke verschillen tussen een goed converterende affiliate website en een slechte.

Vroeger was het misschien eenvoudig om een site te lanceren, deze te vullen met wat links en hier goed geld mee te verdienen. Die tijden zijn voorbij! Je zal het nu een stuk professioneler aan moeten pakken om beter te presteren dan je concurrenten.

En wat minstens zo belangrijk is, een goede positie in de zoekmachines zodat je veel bezoekers naar je website trekt. Hier heb je niet alleen geduld voor nodig, maar ook de nodige kennis op gebied van search engine optimization (SEO). Als je een goede affiliate website wilt maken, dan kies je eerst wat voor soort website je gaat beginnen.

Website waar je affiniteit mee hebt

Om een succesvolle affiliate website te hebben is het belangrijk dat je van te voren kiest waar je affiniteit mee hebt. Heb jij verstand van voeding en training dan begin je bijvoorbeeld een affiliate blog. Wil jij graag mensen helpen om de beste deals te scoren? Dan zou een vergelijkingssite een verstandige keuze zijn.

Naast deze soorten affiliate sites, heb je nog meer keuze: review website, kortingswebsite of een affiliate webshop waarop je producten van diverse webshops kunt promoten.

Wanneer je affiniteit hebt met het product of dienst dat je promoot, dan zal je merken dat dit je beter afgaat dan wanneer je alleen kiest voor de campagne met de hoogste vergoeding.

Affiliate blog

De populairste vorm van affiliate websites zijn de blog websites. Dit werkt als volgt: je schrijft een blog over een specifiek onderwerp en verwijst de bezoeker vervolgens door naar een webshop of andere website.

Vaak zie je dat iemand die een persoonlijke blog heeft met meerdere artikelen ook meerdere producten of diensten promoot. Als tip: plaats niet in elk artikel een affiliate link.

Google gaat het niet waarderen als je te veel links plaatst waarop je mensen wegstuurt van je website. Zoek hier een balans in en plaats alleen een link als dit ook echt waardevol is voor je bezoeker.

Een blog is overigens ook een leuke manier om aan je schrijf skills te werken en eenvoudig te beheren vanuit het WordPress content management systeem.

Vergelijkingssites

Ben je op zoek naar het goedkoopste energiecontract, een autoverzekering of een alles-in-één pakket en ga je daarvoor naar een vergelijkingssite? Voordat we een product aanschaffen, willen we eerst weten of het ergens anders goedkoper kan. Dit geldt voor veel Nederlanders en daarom vind je op het internet veel vergelijkingssites.

Je zal je er nog over verbazen hoeveel dingen er op het internet met elkaar vergeleken worden. Verschillende aanbieders kan je met elkaar vergelijken, diverse websites of producten. Door naar elk product te linken ben je de meest uitgebreide vergelijkingssite.

Kan je met WordPress ook een vergelijkingssite maken? Absoluut, WordPress biedt verschillende maatwerk oplossingen en dus ook voor het bouwen aan een vergelijkingssite.

winstgevende niche vinden

Lees ook: winstgevende niche vinden voor je affiliate business

Review websites

Ongetwijfeld ben je wel eens op een review website geweest. Op dit soort websites vind je beoordelingen en productervaringen van klanten. Als je nog niet echt overtuigd bent over een product of omdat je er gewoon meer van wil weten, dan zoek je op internet naar een review.

Sommige van deze sites zijn gespecialiseerd in één product, terwijl andere veel verschillende producten of diensten behandelen. Als je van plan bent om een reviewsite te beginnen, raden we je aan om klein te beginnen.

Wanneer je gespecialiseerd bent in één soort product waar mensen naar op zoek zijn, dan komen ze eerder op jouw website terecht. Kies je voor meer producten, dan zal de concurrentie ook groter zijn waardoor je uiteindelijk minder bezoekers naar je website trekt.

Wat is het verdienmodel? Simpel: jij schrijft een review, of je laat dit doen door iemand met veel ervaring van het product, vervolgens plaats je een affiliate link in de review. Als mensen het product willen kopen klikken ze vervolgens op jouw affiliate link, waarna jij commissie ontvangt.

Kortingswebsite

Een website opstarten waar mensen een kortingscode kunnen invullen of profiteren van dagaanbiedingen noemen we ook wel een kortingswebsite.

Het uitbrengen van een kortingscode of dag-aanbiedingen is wel wat ingewikkelder dan een affiliate shop, maar kan erg interessant zijn voor beheerders. Met affiliate marketing werkt het zo dat ‘de laatste cookie’ telt.

Het invoeren van een kortingscode is vaak de laatste stap in het bestelproces. Als je beschikt over een recent overzicht van aanbiedingen en kortingscodes, én je rankt ook nog eens goed in de zoekresultaten, dan maak je een goede kans om commissie over de aankoop te ontvangen.

Affiliate webshop

Wellicht ben je al bekend met sites waar ze kleine gadgets op een rij zetten. Websites met producten in een bepaalde niche zie je steeds vaker, omdat ze erg populair zijn bij bezoekers. Niet zo gek, want zodra er een nieuwe gadget op de markt komt dan zijn er altijd wel mensen geïnteresseerd.

Je kan het zien als een soort webwinkel, maar dan zonder dat je deze producten zelf verkoopt. Deze affiliate webshops trekken veel bezoekers en aangezien de nieuwste gadgets vaak wat duurder zijn, levert dit jou als affiliate meer commissie op.

Een affiliate webshop is ideaal om op te zetten met WordPress als basis. Hier hoef je niet specifiek een WooCommerce plugin aan toe te voegen. Met de juiste inrichting van je WordPress template en in combinatie met bijvoorbeeld de WP All import, voor het importeren van product datafeed,  kan je een zeer professionele affiliate webshop opzetten.

Phoenix website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *