Slim investeren in menselijk kapitaal: tips voor duurzame inzetbaarheid

Wil je maar al te graag op een slimme manier investeren in menselijk kapitaal? Helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. Dit is namelijk de sleutel tot succes voor organisaties die streven naar duurzame inzetbaarheid. Vandaag de dag lijkt dit namelijk belangrijker dan ooit. Want we weten allemaal dat de arbeidsmarkt volop in ontwikkeling is. Hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan? In dit blog geven we je een paar handige tips hoe je duurzame inzetbaarheid makkelijk door kunt voeren binnen je eigen bedrijf.

Een stukje duurzame inzetbaarheid staat in het teken van constante ontwikkeling op professioneel vlak

Wat is duurzame inzetbaarheid? De wereld van duurzame inzetbaarheid is sterker in ontwikkeling dan ooit. Daarom is het wel zo fijn om te weten dat het team binnen jouw bedrijf daar helemaal van op de hoogte is. Sta daarom zeker open voor voortdurende educatie op het gebied van professionele ontwikkeling. Dit kan op verschillende soorten manieren tot uiting komen. Denk daarbij aan formele cursussen en trainingen, het volgen van een zelfstudie en online leerplatforms. Blijf daarom dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Binnen het bedrijf moeten werknemers zich kunnen aanpassen en een flexibele instelling hebben

Niet alleen wordt er het een en ander verwacht van bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Vanuit de kant van werknemers is dit namelijk minstens zo belangrijk. Waar je dan zoal aan kunt denken. Het personeel moet altijd bereid zijn om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en nieuwe technologieën. En met een paar kleine aanpassingen in de manier van denken, kan dit al snel worden bereikt. Ontwikkel een mindset waar flexibiliteit centraal staat. Op deze manier kun je snel reageren op veranderingen. Dit kan het verschil maken tussen het behouden van een baan of het verlies ervan.

Stel de gezondheid en het welzijn van het personeel centraal binnen de bedrijfsvoering

Om de duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk te kunnen realiseren, is het ook belangrijk dat er aandacht wordt gekeken naar de gezondheid en het welzijn van het personeel. Dat heeft namelijk zo zijn redenen. Een gezonde levensstijl draagt bij aan een hogere productiviteit, veerkracht en algeheel welzijn. Hoe kan het personeel daar zelf actief mee aan de slag gaan? Maak tijd voor voldoende rust, zorg voor genoeg lichaamsbeweging, gezonde voeding en ontspanning Want op deze manier kun je een burn-out en uitputting net even wat beter voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *