Je wilt een winstgevende affiliate website opzetten, maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Hieronder zetten we enkele tips voor je op een rijtje voor wat je juist WEL en NIET moet doen.

Marktonderzoek doen

Kies een product of dienst waarvan je weet dat het populair is, waar dus veel vraag naar is en die winstgevend is. Hier kom je achter door marktonderzoek te doen. Kijk of er veel concurrentie is binnen jou branche en of het bedrijf waar jij voor gaat promoten uniek is binnen de markt.

Bepaal wie je doelgroep is en maak gebruik van de Google Keyword Tool om te achterhalen op welke zoektermen veel gezocht wordt. Realiseer je wel dat het moeilijker is om direct te gaan ranken op zoektermen die populair zijn. Focus je op long tail zoekwoorden zodat je sneller bezoekers krijgt.

Pak het professioneel aan

Het is belangrijk om je website professioneel aan te pakken. Iedereen heeft hier zo zijn eigen opvattingen over, maar wat in ieder geval belangrijk is, is dat je een gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS) kiest.

Wanneer je website live staat, dan wil je namelijk ook dat het goed en makkelijk te onderhouden is.  Veel affiliates kiezen voor het WordPress CMS, omdat dit genoeg mogelijkheden biedt. Een sterk webdesign, de mogelijkheid om product datafeeds te importeren, gebruiksvriendelijk beheer en niet te vergeten een hoge ranking in Google.

winnen in google ebook

Hoger scoren in Google en veel bezoekers naar je website krijgen? Download GRATIS het e-book winnen in Google >>

Verhoog je vindbaarheid

Om de vindbaarheid in de zoekmachines te verhogen, en dan met name in Google aangezien ze 90% marktaandeel hebben, is het belangrijk dat je waardevolle content schrijft.

Als je bezig bent met een blog en regelmatig nieuwe artikelen schrijft dan is de kans groot dat je al beter wordt gevonden in de zoekresultaten. Zorg er hier ook voor als je andere sites beheert.  Blogs kan je ook prima delen op sociale media kanalen, als Facebook, Twitter of Instagram om de vindbaarheid aan te scherpen.

Je kan daarnaast ook linkjes plaatsten die verwijzen naar jouw website op anders relevante websites of blogs die actief zijn in dezelfde branche.

Zorg voor een strak webdesign

Waar zou een bezoeker zich mee vertrouwd bij voelen: een simpele website met alleen maar tekst of website met een strak webdesign, overzichtelijke pagina’s en een goede link-structuur? Juist, het tweede.  Zorg dus dat je website er niet alleen professioneel uit ziet, maar ook goed werkt. Een website bouwen met WordPress kan hierbij al een goed begin zijn. Het is vrij eenvoudig om met WordPress een nette en representatieve website te maken.

Zet je links bijvoorbeeld op een goede plek in de teksten die leiden tot een betere conversie. Link building is ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Daarom is het slim om extra teksten te schrijven en daarmee naar je eigen site te verwijzen. Deze teksten plaats je dan op blogs of sociale media.

affiliate website webdesign

Binnen no-time een winstgevende website? Klik hier voor meer informatie.

Wat je vooral NIET moet doen

Net zoals er tips zijn over wat je juist wel moet doen, zijn er ook zaken je beter kunt vermijden. Het zou namelijk zonde van je tijd zijn als je zomaar begint met jouw affiliate website zonder marktonderzoek gedaan te hebben. Geen vooronderzoek doen of een duidelijk doel voor ogen hebben is funest voor iedereen die met affiliate marketing geld wil verdienen.

Als je het niet serieus aanpakt en niet zorgt voor een professionele website, dan kan je wel vergeten dat je veel bezoekers gaat krijgen, want niemand gaat zo je website vinden.

Dubbele content

Eén van de meest gemaakte fouten (en meeste onderschat) op het gebied van affiliate marketing is het niet schrijven van unieke teksten. Dit kan erg nadelig zijn voor je posities in Google. Wil je iets schrijven over een bepaald onderwerp? Beschrijf dit dan echt in je eigen woorden.

Koop geen backlinks

Omdat vaak de nadruk wordt gelegd op de hoeveelheid backlinks, zijn er steeds meer partijen die backlinks kopen. In de meeste gevallen betalen zij daarvoor een grote hoeveelheid links naar hun website, maar vaak blijkt dit niet goed uit te pakken.

Ten eerste gaat het bij linkbuilding niet om het aantal links, maar om de kwaliteit en relevantie van de links. Het probleem is dat de kwaliteit van gekochte backlinks vrijwel altijd slecht is. Ook al betaal je misschien maar 25 euro voor 500 backlinks, deze hebben weinig meerwaarde voor je positie in Google.

Je kunt daarom veel beter kwalitatief goede links plaatsen door bijvoorbeeld aan blogs te schrijven in dezelfde niche. Als een goed bezochte website naar jouw website of product linkt, dan zal dit op de lange termijn gunstig zijn voor je positie in de zoekresultaten. En dit is het belangrijkste voordeel van kwalitatief goede links: extra bezoekers doorverwijzen naar jouw website.

Begin niet te groot

Begin niet te groot als je start met affiliate marketing. Veel mensen willen gelijk hun affiliate website zo uitgebreid mogelijk maken, maar vaak geldt: hoe simpeler je het houdt, hoe succesvoller je wordt.

Heb je je website uitbesteed of werk je samen met een online marketing bureau die jouw campagnes beheert, stel dan een plan van aanpak op en bespreek dit geregeld. Op termijn kan je de website altijd nog uitbreiden met nieuwe functionaliteiten of WordPress plug-ins.

Wees geduldig en geef je affiliate website de tijd

Als je nog maar kort geleden bent begonnen met affiliate marketing, dan is de kans klein dat je al gelijk veel gaat verdienen. Een professionele site is niet al gelijk goed vindbaar: je zult aan het begin een gering aantal bezoekers krijgen en dus ook weinig inkomsten.

Wanneer je website vaker wordt bezocht, dan creëer je vanzelf een sneeuwbaleffect. Met affiliate marketing kan je starten met een klein budget, waar je uiteindelijk veel resultaat mee kan behalen.

Wees geduldig, blijf relevante artikelen plaatsen en geef je affiliate website de tijd om te scoren.

Een goede niche kiezen

Naast de bovengenoemde informatie is het van belang om een goede nichemarkt te kiezen als je een affiliate site wilt beheren. Nichemarkten kennen namelijk minder concurrentie, waardoor jij eerder gevonden zal worden.

Niet elk product is populair en wordt evenveel naar gezocht op het internet. Wat de beste niche is, is moeilijk te zeggen, maar er zijn zeker genoeg mogelijkheden en populaire niches. Veel mensen zoeken tegenwoordig op gezondheidsproducten, zoals een voedingsplan, supplementen of een cursus stoppen met roken.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld sport, marketingproducten en e-books populair. Als je in deze niches slim weet te linken, dan kan je hier goed geld mee verdienen.

Bedenk ook goed bij jezelf waar vraag naar is. Zoals we al eerder aangaven: kies een branche, product of dienst waar je affiniteit mee hebt. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijk voor je. Plus dit geeft je ook voldoende motivatie om door te zetten wanneer je niet direct resultaat ziet.

Om succesvol te worden als affiliate marketeer zijn er nog voldoende zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je praktische tips die je vrijwel direct kunt toepassen om jouw affiliate business een boost te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *