Overweeg je om je eigen webshop te starten? Het internet staat vol met tips en het runen van een online business wordt steeds populairder. Een eigen webshop is voor veel mensen een droom, maar bij de meesten valt deze droom in duigen wanneer ze er achter komen hoeveel er in gaat zitten voordat alles volledig geautomatiseerd loopt.

Krijg je al de kriebels van termen als ‘HTML’ en ‘coderen’? Heb je geen marketing achtergrond? Zijn juridische zaken niet jouw sterkste kant? Of heb je nog geen idee wat je wilt verkopen? Je bent niet de enige. Gelukkig is dat ook niet nodig om een webshop te runnen.

Online shoppen groeit nog steeds hard (en dat blijft zo), dus genoeg kansen om hiervan te profiteren. Dus heb je de droom om een webshop te runnen, dan is het nu tijd om deze waar te maken! Waarschijnlijk ken je bol.com wel (wie niet?), maar wat veel mensen niet weten is dat je als partner van bol.com kunt verkopen op het platform.

Bol.com is het grootste e-commerce bedrijf van Nederland en met een bereik van 10 miljoen potentiële kopers kan het zeer interessant zijn om een online winkel op te zetten bij bol.com. Hoe doe je dit?

Iemand die een cursus aanbied om een online business op te zetten via bol.com is Jia Ruan. Misschien heb je hem al wel eens voorbij zien komen via een advertentie. Anyway, zijn product is de Bol Masterclass. In deze training wordt je stap-voor-stap uitgelegd hoe je een business opzet via bol.com en zaken automatiseert op de lange termijn. Althans, dat wordt beweerd.

Om er achter te komen of deze masterclass iets voor jou is heb ik in deze review alles op een rijtje gezet. De auteurs, de inhoud van de cursus, ervaringen tot aan de gratis training. Met deze kritische review van de bol masterclass van Jia Ruan ga ik daarom proberen om je zo goed mogelijk te informeren zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunt nemen om de training WEL of NIET te volgen.

Maandelijks zijn er nog duizenden mensen die Googlen naar een recensie over Jia Ruan en de Bol Masterclass. Mocht deze populaire training daarom niet betrouwbaar zijn, dan wil ik je hier graag van op de hoogte stellen. Dus in deze review kom je er achter of de Bol Masterclass jou écht kan leren om een succesvolle e-commerce business te starten.

Is de Bol Masterclass betrouwbaar of bedrog?

Hoe zit het met de betrouwbaarheid als het gaat om de levering van het product? Ontvang je de complete cursus wel na betaling? Om maar direct met de deur in huis te vallen: na betaling ontvang je binnen 15 minuten gewoon je inloggegevens, zodat je alle video’s en het cursus materiaal rustig kunt bekijken. Het is dus geen vorm van oplichting waar je wordt blij gemaakt met een dode mus. Dus dat zit in ieder geval goed.

Is het dan oplichterij als je kijkt naar de kwaliteit van de training? Nee, ook dat is niet het geval. Inhoudelijk zit de training zeer sterk in elkaar. Vind jij dit wel, dan kan je gewoon een mail sturen voor een terugbetaling. Jia Ruan heeft hier een duidelijk beleid voor. Geen addertjes onder het gras, gewoon je geld weer.

Bij veel andere zakelijke aankopen (dus wanneer je zelf een bedrijf hebt) zit je al snel vast een koopovereenkomst. Ook is het zo dat wettelijk is vastgeld dat bij digitale producten geen geld mag worden terug gegeven aan consumenten.

Deze wet is er om makers van digitale producten te beschermen. Toch kent de Bol Masterclass een niet-goed-geld-terug garantie van 14 dagen, dus ook voor ondernemers. Dit laat zien dat Jia Ruan volledig achter zijn product staat.

Dus nogmaals: voor de Bol Masterclass is alles wat dit betreft in orde. Een betrouwbare keuze.

Hoe zit het met de beloftes over het verdienen van duizenden euro’s?

Er wordt beweerd dat je met behulp van de training in staat bent om duizenden euro’s te verdienen per maand met je eigen webshop? Hoe zit dit dan precies? Ruikt dit niet naar oplichting?

Kijk, hier wordt het leuk. Verder in dit artikel zal ik het over Jia hebben en wie hij nu precies is, maar daar wacht ik nog bewust even mee, aangezien dit de fase is die belangrijk is voor de instelling van de trainee of student (of welke naam je er ook aan wilt toewijden). Als ik kijk naar vragen die sommige deelnemers van de cursus hebben, zoals: ‘wanneer doe ik mijn belasting aangifte‘ en ‘hoe zet ik een product online‘? dan vraag ik me af of ze er wel serieus mee bezig zijn…

Vaak zijn dit ook de types die, wanneer het allemaal niet lukt, ze het hardst van de daken schreeuwen dat de kwaliteit van de training slecht is, dat het waardeloos is en dat je wordt opgelicht.

Maar de vraag is: wat hebben ze nou echt precies gedaan? Als deze studenten niet eens een product in hun webshop hebben gezet, dan gaat het niet werken en kan niet alleen ik, maar iedereen je vertellen dat je dan met 100% zekerheid niks gaat verkopen.

Het fijne aan de Bol Masterclass is dat Jia Ruan zich in de eerst weken focust op zelfontwikkeling en het creëren van de juiste mindset, want als je dingen wilt veranderen dan zal je als persoon moeten veranderen. Het is absoluut niet voor luie en ongemotiveerde mensen, maar als je de stappen nauwkeurig volgt, dan ga jij resultaten zien. Maar denk hier zeker niet te makkelijk over, want niks komt je aanwaaien. Je moet er wel wat voor doen!

De Bol Masterclass is geen snel-rijk methode. Je moet bereid zijn om er tijd en energie in te stoppen. Dit is niet 1,2,3 gebeurd. Het is een vaardigheid dat je kunt leren en kunt verbeteren om de baas te zijn over je eigen e-commerce business. Word eigen baas!

Als je niet denkt als een ondernemer wordt het moeilijk

Voor veel werknemers die van 9 tot 5 op kantoor zitten is alles scam. En dit is niet heel gek, want de meeste mensen uit de samenleving bewandelen het traditionele pad: basisschool – middelbare school – eventueel een vervolg studie – baan zoeken – werken tot aan je pensioen (in veel gevallen ook nog jaren bij dezelfde werkgever).

Stel nou dan je met 67 jaar met pensioen gaat en voor het gemak gaan we er even vanuit dat je 80 wordt. Dan zou je dus maar 13 jaar van je leven kunnen genieten van vrijheid? Terwijl je actiefste jaren tussen de 15- en 65 jaar zijn. Krom toch?

Jia Ruan heeft veel van zijn vrije tijd, zoals gamen en festivals, ingeruild voor het investeren van tijd in het creëren van financiële vrijheid. Het is maar net wat jij belangrijker vindt: of elk weekend op stap, uiteten + veel alcohol of je reserveert wat van dat geld en tijd aan het opzetten van een echt bedrijf. De keuze is aan jou!

Kijk dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, het punt is meer dat er veel meer mogelijk is dan alleen je tijd slijten op een saai kantoor voor een baas die alleen zijn eigen zakken wil vullen. Jia Ruan biedt je met deze uitgebreide opleiding de mogelijkheid, maar daarvoor moet je wel inzet tonen. Met andere woorden: toon niet nét genoeg inzet, want dat is de inzet die een werknemer heeft in loondienst en daarmee ga je het niet redden om een winstgevende webshop te hebben.

Mensen met een baan werken vaak precies hard genoeg om geen ontslag te krijgen én om net voldoende geld te verdienen om niet te hoeven stoppen. Hoe efficiënt werken mensen op kantoor nu eigenlijk?

Ik weet dat er nu veel meer aandacht is voor bijvoorbeeld flexplekken, thuis werken, etc. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat werknemers die acht uur per dag werken, maar drie uur effectief bezig zijn.

Om precies te zijn: 2 uur en 53 minuten.

Ik kan je wel vertellen als je deze inzet toont voor je bol-business, dan ga je niet duizenden euro’s per maand verdienen, maar misschien net genoeg om de kosten te dekken en een kleine winst over te houden. Dus als je de ‘sterotype’ mindset hebt van een werknemer hebt, dan gaat het niet werken en is het zonde van je tijd en geld.

Helaas heeft een overgroot deel van de mensen uit onze samenleving die mindset en dat is niet eens jouw schuld. Vanaf de basisschool leer je namelijk om structureel klein te denken en vrijheid in te ruilen voor een functie in loondienst.

Hoe zit het dan met de ondernemers? Er is slechts een klein percentage van de ondernemers (2%) die het goed voor elkaar hebben: de vrije ondernemers. De ondernemers die 24/7 vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen.

Uiteraard heeft Nederland veel meer ondernemers (11%), maar het grootste gedeelte van die ondernemers heeft juist minder vrijheid door werkweken van 80 uur. Het runnen van een groot bedrijf met veel verantwoordelijkheden. Zelf aanwezig zijn op de zaak of op een andere manier hun tijd inruilen voor geld. Dit zorgt voor veel stress en burn-out klachten. Geen fijn leven, ondanks dat ze wellicht veel verdienen.

Jia Ruan kan jou opleiden tot een online ondernemer, zonder stressvol bestaan of 80-urige werkweek. Sterker nog: hij runt zijn eigen online business met 30-60 minuten per dag. Hierdoor heb je meer tijd over om te werken aan- ‘in plaats van in’ je business. Met uiteindelijk als doel: vrijheid creëren. De vrijheid die voor de meeste mensen zo ver weg is, omdat ze niet uit die dagelijkse rat-race komen en snel weer over gaan tot die oh zo gevaarlijke ‘waan van de dag’.

Voordat je doorgaat met het lezen van deze review, is het aan te raden om zelf te beoordelen of de trainingsstijl van Jia Ruan bij jou past door de gratis training te volgen zodat je precies weet wat de 5 stappen zijn om een winstgevende webshop op te zetten.

Over de auteur(s) van de Bol Masterclass

Het gezicht van de ‘Bol Masterclass’ is Jia Ruan. E-commerce expert & oprichter van de Unstoppable Lifestyle. In 2017 is hij begonnen met zijn eerste bedrijf en wist al gauw dat hij geen saai kantoorpikkie wou zijn.

9 tot 5 werken zat er voor hem niet in en om die reden is hij vroegtijdig gestopt met zijn HBO studie. Hij besloot om zijn eigen pad te bewandelen en heeft zich verdiept in e-commerce. Én met succes!

Ging dit allemaal van een leien dakje? Nee, absoluut niet. Nog niet zolang geleden werkte Jia als pizzabezorger. Buiten pizza’s bezorgen deed hij de studie HBO business studies. Een vrij brede studie waardoor je overal een beetje vanaf weet, maar nergens echt gespecialiseerd in raakt.

Nadat Jia gestopt was met zijn studie ging hij kranten verkopen om zijn schuld af te betalen.

Zijn ouders verwachten veel van hem. Zij hadden drie restaurants en verdienden goed, maar waren niet vaak thuis met feestdagen. Ze hoopten dat Jia dokter of advocaat werd, maar tevergeefs. Hij stortte zich volledig op het ondernemerschap. Een paar keer ging het mis, maar met E-commerce lukte het ondernemen wél.

Voordat dit succes er kwam investeerde Jia veel tijd in zelfontwikkeling en het lezen van boeken. In korte tijd leerde van miljonairs die hij tot op de dag van vandaag nog gebruikt:

 1. Werk slim, niet hard
 2. Investeer in jezelf
 3. Durf risico’s te nemen

Naar eigen zeggen beschikte Jia Ruan op dat moment over voldoende kennis, maar had nog geen business model. Toen hij via zijn netwerk in contact kwam met een man die actief was binnen E-commerce en hier €10.000 per maand mee verdiende was hij overtuigd (hoe hij dit doet, kom ik later op terug). Hij moest en zou succes behalen met E-commerce.

Jia besloot te investeren en behaalde na één maand al een omzet van €1.200 door simpel weg producten, in zijn geval knuffeltjes, in te kopen en weer duurder te verkopen. Tweede maand vervijfvoudigde zijn omzet, derde maand drie keer zoveel! Jia had een businessmodel ontdekt die hem succes bracht in plaats van het traditionele pad te bewandelen.

Nog een paar leuke weetjes over Jia Ruan:

 • Woont samen met zijn zakenpartners, een chef en kledingontwerper in ‘the burn-out house
 • Heeft één keer lsd gebruikt (oké boeiend…)
 • Neemt geen geldadvies aan van mensen die armer zijn dan hemzelf
 • Keert zichzelf maandelijks een management fee uit van €2.000
 • Wil voor zijn vijfentwintigste miljonair worden
 • Noemt zichzelf ‘The Wolf of E-commerce’
 • Gaat elke maand op vakantie
 • Geeft een deel van zijn inkomen aan goede doelen

Heeft Jia Ruan alleen de Bol Masterclass opgezet?

Het antwoord daarop is: Nee. Zoals je al hebt gelezen woont hij samen met zijn zakenpartners Mitchell Weijerman en Virgil Brewster met wie hij in 2018 zijn B.V. Unstoppable Lifestyle heeft opgericht, gevestigd in onze hoofdstad Amsterdam. Daarnaast hebben ze een heel team met dezelfde mindset ‘succesvol worden én blijven‘. De zakenpartners van Jia Ruan zijn echter meer actief op de achtergrond, maar zijn minstens zo belangrijk voor het succes.

Jia, Virgil en Mitchell van team unstoppable
In 2018 gestart met zijn drieën. Van links naar rechts: Jia, Virgil en Mitchell

In tegenstelling tot Jia nam Mitchell zijn studie heel serieus, mede op advies van zijn ouders. Hij stuurde bijna cum laude af op zijn twintigste. Hij had weliswaar zijn papiertje, maar wist nog niet wat hij wilde bereiken in het leven.

Na zijn studieperiode is hij naar Zuid Afrika gegaan om kleine lokale bedrijfjes te helpen. Dit heet zo’n grote impact op hem gehad dat hij terug in Nederland besloot om dit vaker te doen. Mitchell had zijn roeping gevonden: mensen helpen.

Hij ging, na nog een technische studie te hebben gevolgd, werken in Sillicon Valley en aan de slag als project manager waar hij 400-500 miljoen beheerde, een huis had in Californië met zwembad en in een dure sportauto reed. Een droombaan, maar toch niet Mitchell zijn droom. Toen is hij een Facebook groep begonnen: digital nomad accelerator

Op dit platform interviewde hij succesvolle ondernemers om te kijken wat ze deden om geld te verdienen en om gelukkig te worden. Dit groeide uit naar 18.000 volgers. Een van de volgers waren Jia en Virgil. Zij stuurden vier dagen achter elkaar berichten naar Mitchell om af te spreken. Uiteindelijk besloot Mitchell om toch maar eens af te spreken. Én voilá: het begin van de Unstoppable Lifestyle en de Bol Masterclass.

Het simpele verdienmodel: producten inkopen en duurder verkopen

De Bol Masterclass leert je eenvoudigweg hoe je goedkope producten uit Azië inkoopt, om ze vervolgens duurder te verkopen via bol.com. In wezen draait de (gratis) training hierom. Deze manier van geld verdienen op het internet noemen we ook wel E-commerce. Deze manier van online geld verdienen leerde Jia van een man die meer dan €10.000 per maand verdiende met online ondernemen. De strategie is als volgt:

 1. Goedkope (waar veel vraag naar is) producten inkopen uit China
 2. Opslaan in het magazijn van Amazon
 3. De producten aanbieden en verkopen op het platform van Amazon

Verwar deze manier van online geld verdienen niet met dropshipping. Dit is een ander business model, en komt in de Bol Masterclass niet aan de orde. Zelf noemen ze dit ook wel private labelling.

Wil je precies weten wat private labelling inhoudt? Ik heb een artikel geschreven over het zelf maken/ontwerpen van een product of verkopen middels een private label.

Hier lees je wat de voor- en nadelen zijn en wat het meest interessant is voor jou. Klik hier om het artikel te lezen.

Jia Ruan heeft dus deze strategie overgenomen van het in- en verkopen van producten om ze vervolgens met winst weer te verkopen. Dit doet hij weliswaar niet via Amazon, maar via het grootste E-commerce bedrijf van Nederland: Bol.com.

Voordat ik dieper in ga op de inhoud van de Bol Masterclass is het handig als ik er bij vermeld dat Jia (en zijn partners) een GRATIS training aanbiedt. Tijdens deze training leer je in 5 stappen hoe je een winstgevende E-commerce business kunt opzetten. Aan de hand van video’s leer je stap voor stap hoe je dit doet.

In de Bol Masterclass zijn deze stappen nog uitgebreider + je krijgt veel meer tools en informatie om je business naar een hoger niveau te tillen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de gratis training al zeer waardevol is.

Na het kijken van de video’s ben je namelijk al in staat om je eigen business te starten. Hieronder lees je in een notendop wat die 5 belangrijke stappen zijn uit de training.

STAP 1: zoek een winstgevend product

Ga naar de website van aliexpress. Aan de linkerkant zie je categorieën staan. In de training leer je ook welke categorieën je juist WEL en NIET moet kiezen. Ga bijvoorbeeld voor ‘huis & tuin’. Je kunt nu filteren op het aantal sterren, prijs en bestellingen. Als je klikt op ‘bestellingen’ komen de producten die het meest verkocht worden bovenaan te staan. Dit zijn dus de producten waar veel vraag naar is.

STAP 2: doe research op bol.com

Als je eenmaal een goed product hebt gevonden ga je kijken of het product al op bol.com wordt aangeboden. Is er al een verkoper die het product op bol.com aanbiedt? Ja? Mooi, kijk wat de prijs is op bol.com en wat het kost om het in te kopen bij aliexpress. Kan jij het goedkoper aanbieden op bol.com en houd je genoeg winstmarge over, dan is het interessant. Hoe je je concurrenten de baas blijft leer je in de ‘gratis training’.

STAP 3: het product wordt ‘nog’ niet aangeboden op bol.com

Het is goed mogelijk dat het product dat jij voor ogen hebt nog niet wordt aangeboden op bol.com. Het product wordt goed verkocht op aliexpress, maar staat nog niet op bol.com. In feite is dit ideaal, want minder concurrentie betekent vaak hogere winstmarges.

Maar, voordat je nu blindweg allerlei producten gaat inkopen om via bol.com weer te verkopen, is het verstandig om eerst te kijken of het op andere platforms wordt aangeboden, zoals marktplaats, eBay of Wehkamp zodat je kunt kijken of het product wat je in gedachten hebt daar ook goed loopt.

Voordat je nu klakkeloos producten gaat inkopen vanuit China om via Bol.com door te verkopen is het handig om eerst goed research te doen. Ga naar andere online platforms zoals Zalando, Beslist, Wehkamp, Ebay etc. om te checken of het product wat je op Aliexpress hebt gevonden daar ook verkocht wordt.

Als je ziet dat het daar goed wordt verkocht, dan is de kans groot dat het op bol.com ook gaat lopen. Zo niet? Dan moeten er toch alarmbellen gaan rinkelen en is het misschien verstandig om op zoek te gaan naar een ander product.

‘Wie succesvol wil zijn als ondernemer moet zoveel vertrouwen hebben in zijn product of merk dat het realiteit wordt’.

– Anita Roddick

STAP 4: koop je producten in via de groothandel

Je kunt je producten inkopen via aliexpress. Echter, is aliexpress voornamelijk gericht op particulieren en kleine(re) aankopen. Voordat je gaat inkopen is het verstandig om te kijken of het product ook op alibaba.com wordt aangeboden.

Alibaba is namelijk een groothandel waar je in veel gevallen je producten goedkoper kunt inkopen bij een grotere afname. Groothandelaren en fabrikanten op alibaba hanteren wel altijd een minimale afname (MOQ). Deze staat vaak wel vermeld in de advertentie. Alles over dit soort zaken leer je in de Bol Masterclass.

STAP 5: besteed je logistiek uit via bol.com

Een van de voordelen die bol.com biedt is logistiek via bol.com. Dit houdt in dat je je producten labelt en verzend naar het distributie centrum van bol.com. Hier worden je producten opgeslagen en bij een bestelling rechtstreeks verzonden vanuit bol.com. Zij regelen alles voor je: logistiek, klantenservice, verzendingen, retourbeleid en facturen. Dit bespaart je een hoop tijd. Hoe dit allemaal precies werkt leer je in de training.

Zelf heb ik hier ook een artikel over geschreven: logistiek via bol.com: interessant voor jouw business?

Wil jij deze exclusieve gratis training volgen? Met deze training kan je al een goede afweging maken of E-commerce iets voor jou is. Let wel op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol = ook echt vol.

Gratis training bol masterclass
gratis training bol masterclass

Hoe is de Bol Masterclass opgebouwd en wat ga je precies leren?

De cursus is opgebouwd uit diverse modules + extra bonussen. Maar voordat we dieper de materie induiken, eerst nog even iets over de manier waarop de training wordt gegeven. Zo kun je wellicht een betere afweging maken of de masterclass iets voor jou is.

De Bol Masterclass bestaat uit een online video cursus van circa 20 uur. Voordeel hiervan is dat je rustig in je eigen tempo de video’s kunt kijken en de tips en informatie kunt toepassen voor je eigen business.

Is dat alles? Nee, je ontvangt scripts, KvK checklists, wekelijkse groepscoaching, 24/7 support en heel wat bonussen. Je kunt dit allemaal bekijken vanaf je desktop of mobiel, overal en wanneer je maar wilt.

Jia Ruan is een zeer enthousiaste online ondernemer en in zijn manier van les geven uit hij dat ook. Met passie en vol overtuiging wil hij je helpen om een winstgevende e-commerce business op te zetten. Kijk, dit kan je wat ‘Overdreven of te ‘Amerikaans’ vinden en dat begrijp ik ook, want ik moest hier ook aan wennen.

Toch spreekt het mij wel aan, aangezien Jia heel veel tijd, geld en energie heeft geïnvesteerd in zelfontwikkeling. Dit staat ook centraal in de training: het creëren van de juiste mindset. Om succesvol te worden met E-commerce zal ‘de knop’ om moeten en Jia begeleid je in dit proces.

Module 1: Welcome to the winning team

De eerste module staat in het teken van je zelf ontwikkelen en je krijgt een volledig overzicht van de cursus. Om de weg naar succes te behalen zal je dingen moeten veranderen en anders aanpakken dan je in het verleden hebt gedaan.

De 5 lessen zijn als volgt:

 1. De weg naar succes
  Hier krijg je een goede indruk van het programma. Lees je wat er van jou wordt verwacht en hoe je de weg naar succes kunt behalen.

 2. Het voertuig naar vrijheid
  Handel is al zo oud als de mensheid. De eerste vorm van handel was ruilhandel, goederen tegen goederen ruilen. Later werd er gehandeld met de tussenkomst van geld en toen kwam de digitalisering. Dit heeft geleid tot nieuwe kansen waar jij optimaal van kunt profiteren.

 3. The new paradigm
  In deze les leer je hoe je een bewezen, succesvol systeem voor je kunt laten werken. De manier waarop je geld voor je laat werken, in plaats van je tijd in ruilen om geld te verdienen (zoals bij een 9 tot 5 baan). Dus volop motivatie om je wakker te schudden. ‘Work smart, not hard’.

 4. De 100k mindset
  Durf groot te denken. Als jij er niet in gelooft, dan hoef je er überhaupt al niet aan te beginnen. Leer denken als een gemotiveerde, succesvolle ondernemer en stel doelen voor je zelf. De grootste fout die de meeste mensen maken is door ‘klein’ te denken en maar voor zekerheid gaan in plaats van eens uit die comfort zone te stappen. Absoluut een ‘eyeopener’.

 5. Quest unlocked
  Gewoon doen! Tijd om je aan te melden als ondernemer bij de kamer van koophandel. Veel mensen zijn bang om de stap te zetten en stellen het uit. Wachten op het ‘juiste’ moment. Ze zeggen niet voor niets van uitstel komt afstel. Zet je angsten op zij en onderneem actie.
KVK checklist Bol Masterclass

Module 2: Ground zero

Deze module staat in het teken van (hoe kan het ook anders) E-commerce. Hier leer je hoe je vanaf 0 een succesvolle online business opzet.

 1. E-commerce 101
  Wat is het concept E-commerce nou precies? Wat is een digitaal platform? Hoe zit het met white label- of private label producten? Op al dit soort vragen krijg je antwoord in deze training.

 2. Het business model
  In deze les leer je hoe het hele business model werkt, zodat je volledig begrijpt waar je mee bezig bent en hoe je dit kunt toepassen.

 3. De platformen
  Deze video laat zien welke platformen er allemaal zijn, hoe- en waar je research doet en waar je je producten kunt bestellen.

 4. Gebruik maken van bol.com
  Ik zei het al eerder: work smart, not hard. Iets wat terugkomt uit de eerste module. Tijdens deze les leer je hoe je zaken uit kunt besteden, wat je tijd, energie bespaart en meer geld oplevert. Een van de dingen die je leert toepassen is logistiek via bol.com, oftewel LvB.

Module 3: The goldmine

In deze module ga je dé vaardigheden leren om een online inkomen op te bouwen. Jij weet na deze module waar vraag naar is en hoe je kunt inspelen op de wensen en behoeften van de markt. Hoe vind je de juiste producten? Welke producten ga je doorverkopen? En hoe onderscheid je je? Dit alles staat centraal in module 3.

 1. Het geschikte product
  In deze les leer je welke producten geschikt zijn om te verkopen en welke juist niet

 2. Listings op bol.com
  Wat is een listing? Wat zijn EAN-codes? Je krijgt voorbeelden van white label producten, private label producten en welke strategieën er zijn om dit uit te voeren.

 3. De optimale listing
  Hoe zorg je ervoor dat klanten bij jou kopen en niet bij de concurrent? Wat zijn keywords en hoe voeg je die toe aan jouw titels en beschrijving. Je leert hier de basis van consumer marketing.

 4. The ultimate research
  Leer letterlijk het hele stappenplan toe te passen die Jia ook gebruikt. Een uitgebreide les waar je veel waardevolle content krijgt.

Module 4: Artificial Intelligence

Klinkt mooi toch: ‘artificial intelligence’. Letterlijk vertaald: kunstmatige intelligentie. In deze module leer je de formule toe te passen tot succes. Waar kijkt de beste belegger aller tijden Warren Buffett naar als hij mensen aanneemt? Én wat is het geheim van het grootste ecom bedrijf ter wereld; Amazon?

 1. DNA voor succes
  Hoe kun je een unstoppable mindset krijgen en hoe stel je de klant centraal in jouw business? De les wordt afgesloten met het aanvragen van zakelijke betaalmethodes voor jouw eerste order.

 2. Data verzamelen
  Een essentiële les. Leer om data effectief te gebruiken (rationeel), in plaats van beslissingen te nemen op basis van emoties en gevoel.

 3. De juiste leverancier vinden
  Waar moeten jouw leveranciers aan voldoen voordat je producten bij ze gaat inkopen? Verder leer je om te onderhandelen met je leveranciers, welke kosten er bij komen kijken en hoe je hier rekening mee kunt houden.

 4. The golden calculator
  Wat kost verkopen op bol.com? Hoe zit het de bemiddelingsbijdrage? Wat houd je netto over? Een belangrijke les om goed te volgen.
Jia Ruan

Module 5: Showtime

‘It’s tiiiiime’ zoals Bruce Buffer zou schreeuwen (octagon-omroeper voor UFC-evenementen). Dit is namelijk de module waarin je geld voor jou gaat laten werken. Helaas is dit ook het moment waarop de meeste mensen afhaken, maar juist door focus, geduld en doorzettingsvermogen is dit de fase waarin je daadwerkelijk geld gaat verdienen.

 1. De investering maken
  Een mooie les waarin je leert hoe je kunt denken als een investeerder. Aan welke voorwaarden moet jouw product voldoen, hoe zit het met invoerrechten en verzendingen? Deze les is cruciaal wanneer je jouw eerste producten gaat bestellen.

 2. Product online zetten
  Tijdens deze videotraining leer je hoe je EAN-codes kunt kopen. Aansluitend verteld Jia hoe je producten kunt aanmelden bij bol.com zodat zij precies weten welke producten jij wilt verkopen.

 3. Logistiek via bol.com
  Leer om processen te automatiseren door gebruik te maken van LvB. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste zending aanlevert bij bol.com en hoe gaat het proces precies in zijn werking?

Module 6: Monk like patience

Deze module staat in het teken van één belangrijke video. Doelbewust, omdat je nu bent aangekomen bij het proces dat je gaat afwachten wat de resultaten zijn van jouw (test) producten.

Dit vergt discipline, omdat het van essentieel belang is voor jouw succes. Blijf in dit stadium dus je producten testen, totdat je een ‘winner’ hebt om te private labellen. Je kunt namelijk alleen weten of je een winstgevend product hebt als het online staat.

Module 7: The next apple

In deze module staat private labellen centraal. Je ontdekt hoe jij je kunt onderscheiden door je persoonlijke merk.

 1. De basis van private labellen
  Hoe kun je op lange termijn een private label starten? Op welk moment schakel je echt over van white label naar private label en wat zijn de risico’als je het niet doet?

 2. Jouw brand creëren
  Leer van A tot Z om een merk uit de grond te stampen. Daarnaast leer je alle eigenschappen van een goede brand naam en op welke manier je anderen kunt inhuren om designs voor je te maken.

 3. Merkregistratie
  Private label en merkregistratie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kom er achter waar je je kunt aanmelden voor een merk en hoe je dat stap voor stap kunt uitvoeren.

 4. De omschakeling
  Overschakelen van een white label naar een private label, hoe doe je dat? Dit leer je allemaal in deze video. Simpel uitgelegd en behandeld alle componenten die je moet aanpassen.
10X Rule

Module 8: 10X

De laatste module is geïnspireerd op het 10X ondernemersevent van Grant Cardone. Cardone is een self-made miljonair die zijn kapitaal heeft opgebouwd als befaamd salestrainer en vanwege zijn onroerend goed imperium.

De filosofie achter 10X: doe alles groter. Werk 10X harder, 10X je inkomen, 10X je vrije tijd, 10X je klanten en 10X je rijkdom en gezondheid. Jia laat zien hoe je kunt veranderen zodat je grootse successen kunt behalen.

 1. 7-figure mindset
  In deze video training krijg je de tools waarmee je jouw leven kunt veranderen. Let op: niet iedereen is al klaar voor deze extreme verandering, maar je maak alvast wel kennis met de eigenschappen van een 7-figure mindset.

 2. 10X finances
  Geld lenen kost geld. Toch is het heel populair en zijn er steeds meer ondernemers die een lening afsluiten. In deze training leer je waarom mensen lenen, of het lucratief is voor jouw business en hoe je met ‘het hefboom effect’ meer geld kunt verdienen.

 3. Traffic
  Dit is vooral een technische les over Facebook Ads. Hoe zorg je voor meer bezoekers naar jouw product en wanneer zet je externe kanalen in voor meer traffic? Jia leert je hoe je je eigen campagne kunt starten en welke data relevant is om te kijken wat wel en niet werkt.

 4. Forwarding service
  Leer alles over het inkoopproces en hoe je kunt besparen op verzendkosten.

 5. Bouw je dreamteam
  Los van het zakelijke verkoopteam van bol.com dat voor jou werkt is het belangrijk dat je zelf ook like-minded people om je heen hebt. Jia geeft je de principes die hij zelf ook toepast binnen zijn bedrijf voor het vinden van de juiste mensen.
Unstoppable Team achter de bol masterclass

Resultaten en succesverhalen van verschillende cursisten

Na het volgen van de Bol Masterclass is het na enkele weken mogelijk om een mooi inkomen te verdienen. Jia en zijn team hebben inmiddels al meer dan 2.000 cursisten geholpen om een winstgevende business op te zetten via bol.com.

Ga je al snel duizenden euro’s verdienen na het afronden van de volledige cursus? Nee, als jij op zoek bent naar een manier om snel geld te verdienen dan moet ik je helaas teleurstellen.

Jia geeft niet voor niets aan dat de eerste weken in het teken staan van zelfontwikkeling. Zodra jij in staat bent om je mindset te veranderen en er volledig voor te gaan, dan is er heel veel moois mogelijk. Hieronder deel ik enkele resultaten van verschillende cursisten.

resultaten behalen e-commcerce

Zoals je kunt zien worden er echt onwijs goede resultaten behaald. Ben jij nu nog steeds benieuwd of de trainingsprogramma’s van de bol masterclass wel de moeite waard zijn? Op deze pagina lees je allerlei verschillende videoreviews van klanten die jouw vragen kunnen beantwoorden.

Redenen waarom je de Bol Masterclass NIET zou willen volgen

Er zijn natuurlijk ook redenen te bedenken waarom je de trainingen niet zou willen volgen, bijvoorbeeld als je:

 • op zoek bent naar een snel-rijk methode
 • niet bereid bent om in jezelf te investeren
 • liever kiest voor de veilige weg en in je comfort zone wilt blijven (9 tot 5 baan)
 • het prima vindt zo. Je kunt leuke dingen doen naast je werk en studie en wilt geen dingen veranderen
 • wanneer je helemaal niks hebt met e-commerce

‘Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen’.

– Winston Churchill

Voor wie is de Bol Masterclass WEL geschikt?

Er is geen speciale formule voor succes of een magische pil die je succes en rijkdom vergaart. Jij hebt alles zelf in de hand. Alle keuzes die je tot dusver hebt gemaakt in je leven hebben gebracht waar je nu staat!

Deze training is geschikt voor jou als je:

 • (online) ondernemer wilt worden
 • een business wilt opbouwen die je bijna volledig kunt automatiseren
 • wilt werken waar en wanneer het jou uitkomt
 • geen genoegen neem met een 9 tot 5 baan
 • graag financieel onafhankelijk wilt zijn
 • jezelf wilt ontwikkelen en omringen met gelijkgestemden
 • klaar bent voor de volgende stap in je leven

Overzicht van alle bonussen en extra’s

Wekelijkse groepscoaching
Dit zijn wekelijkse groep calls waar jij al jouw vragen kunt stellen en op de hoogte blijft van de laatste updates.

Lifetime tribe membership
Toegang tot de ondernemerscommunity op Facebook. Hier kan je in contact komen met gelijkgestemde ondernemers.

De golden calculator
Belangrijke tool om winstgevende producten te vinden.

Het leverancier script
Dit script helpt je met de zoektocht naar de juiste leveranciers.

✔ The knowledge vault
Behaal nog sneller succes met deze bonus trainingsvideo’s.

Maandelijkse meetups & exclusieve trainingen
Live event bijwonen, netwerken met andere ondernemers en leren van verschillende experts.

✔ KvK succes checklist (NL) en ondernemersloket checklist (BE)
Zo maak je een succesvolle start met jouw onderneming.

https://www.youtube.com/watch?v=1BylGMkP0EA

Mijn eigen ervaring met de Bol Masterclass

Uiteraard heb ik zelf ook de training gevolgd. De stappen dia Jia uitlegt heb ik over genomen en toegepast voor mijn eigen business. Zoals gezegd was ik in het begin sceptisch, maar heb uiteindelijk besloten om de cursus te volgen.

Toen ik op onderzoek uit ging om een winstgevend product te vinden had ik sterk de voorkeur voor tijdloze producten. Waarom tijdloze? Niet afhankelijk van een seizoen. Als je namelijk op zoek gaat naar seizoensgebonden producten, zoals kerstverlichting of zwembroeken dan weet je dat je in een bepaalde periode goed kunt verkopen, maar in de overige seizoenen een stuk minder (ook niet lucratief wanneer je gebruik maakt van LvB).

Het eerste product dat ik inkocht uit China om te verkopen op bol.com was tandpasta. Niet zomaar tandpasta, maar ‘natuurlijk houtskool’ uit de bast van een kokosnoot.

Hoezo tandpasta? Omdat dit een product is dat iedereen gebruikt. Iedereen poetst dagelijks zijn tanden en de meesten zijn er ook zuinig op. Dus is de vraag groot en het aanbod op bol.com was destijds gering.

teeth whitening

Voor dit product heb ik een advertentie aangemaakt (hierover ga ik niet verder in details, want dit leer je allemaal in de Bol Masterclass) met producttekst, foto’s en een titel. Ik kocht dit product, omgerekend naar euro’s, in voor €1,10 en verkocht het op bol.com voor €12,95 per potje van 30 gram. Een behoorlijk rendement.

Let op: hier gaat de bemiddelingsbijdrage en verzending nog vanaf, maar alsnog boekte ik een flinke winst en dat alleen met één product.

Eind november heb ik de training gevolgd en begin december stond mijn eerste product online. Het mooie is dat zelfs het verkoopteam van bol.com met je mee denkt over hoe je het beste je winkel kunt optimaliseren voor de meeste verkopen.

bol bestellingen

Al letterlijk na 3 dagen kwam de eerste bestelling binnen. En ik kan je vertellen dat is een lekker gevoel. De bevestiging dat het toch echt mogelijk is om geld te verdienen met je eigen online business.

Oké laten we eerlijk zijn het bedrag is niet zo spannend (ook over de beste winstmarges leer je van alles in de Bol Masterclass), maar het gaat erom dat je toch die extra motivatie krijgt om je omzet te verhogen.

Wanneer je start met verkopen via bol.com dan ontvang je aan het eind van elke maand een verkoopfactuur zoals hieronder is te zien. Het fijne is dat je veel zaken kunt automatiseren waardoor je er relatief weinig tijd aan hoeft te besteden.

factuur bol.com voorbeeld

Bijkomend voordeel is dat bol.com alle gemaakte kosten, zoals commissies en verzendkosten direct worden verwerkt op de factuur waardoor jij er administratief weinig werk van hebt.

Eindoordeel + Starten met de Bol Masterclass

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik zeer positief over de Bol Masterclass van Jia Ruan en zijn team. Je krijgt een complete cursus en alle tools en informatie om je eigen winstgevende e-commerce business op te zetten.

Maar hier moet je wel wat voor doen. Het betekent niet dat je na het aanschaffen van de cursus en het inkopen van een paar producten al duizenden euro’s omzet. Zo werkt het niet en dit maakt Jia je ook echt duidelijk.

Dit vind ik persoonlijk een enorm pluspunt. Jia biedt niet zomaar een cursus aan over e-commerce, maar leert je enorm veel bij over het creëren van de juiste mindset. Verder zijn de community, alle bonussen, checklists en de wekelijkse groepscoaching het geld al dubbel en dwars waard.

Jia en Mitchell

Wat kost de Bol Masterclass? Je kunt het totale pakket inclusief bonussen kopen voor een eenmalig bedrag van €997. De cursus heeft een totale waarde van €2997, dus je kunt ’tijdelijk’ profiteren van een flinke korting. Naast een eenmalige betaling kun je er ook voor kiezen om in vijf termijnen te betalen van €250 per termijn.

Jia en zijn team hebben bewust gekozen voor een relatief hoge instapprijs, omdat dit alleen geschikt is voor mensen die er echt serieus voor gaan. Als de cursus maar een paar tientjes zou kosten, dan zouden maar weinig mensen echt waarde hechten aan alle lessen.

‘Het grootste risico is dat je geen enkel risico durft te nemen’.

– Mark Zuckerberg

Ondanks het prijskaartje is de bol masterclass het geld absoluut waard. En vraag je zelf eens af: wat kost een gemiddelde opleiding van 3-4 jaar? Dit is misschien wel 10-20 keer duurder en helaas leer je met de meeste opleidingen alleen maar theoretische zaken en gebruik je modellen waar je in de praktijk niks mee doet.

Dus waar ga jij voor? Een waardevolle training waarmee je van A tot Z leert om een succesvolle e-commerce business op te starten waardoor je kunt werken waar en wanneer je wilt of een ‘brede’ opleiding van een paar jaar waarin je wordt klaargestoomd voor het 9 tot 5 leven?

Ik kan dan ook absoluut de training van Jia aanbevelen zodat jij stap-voor-stap kunt werken aan je eigen online onderneming. Je loopt overigens geen enkel risico, want dankzij de 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie krijg je gewoon je geld weer als je niet helemaal tevreden bent, zonder opgaaf van reden of extra voorwaarden.

Tot slot…

Wat betekent financiële vrijheid voor jou? Aan welk bedrag denk je dan? Stel nou dat dit €2.400 per maand is. Aardig bedrag toch als je dit passief weet te verdienen? En laat me je dit zeggen: het is makkelijk dan gedacht. Wat moet je dan precies voor dit bedrag doen?

Je verkoopt een product voor €27,50. De inkoopprijs is €7,50. Bij elke verkoop maak je dan €20,- winst. Dit houdt in dat je maar 4 producten per dag hoeft te verkopen (€80 winst per dag) om financieel vrij te zijn met een bruto maandwinst van €2.400. Dit komt neer op één verkoop per 6 uur.

Via e-commerce is het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week geld te verdienen.

Vind de laagste prijs voor de Bol Masterclass hier

Mijn eindoordeel is zeer positief. Als je niet zeker weet of je de motivatie wel kunt vinden, koop deze training dan niet. Heb je wel de juiste mindset en wil je serieus aan de slag om een winstgevende e-commerce business op te zetten? Dan is deze masterclass geschikt voor jou en ga jij zeker resultaat behalen, mits je de informatie uit de Bol Masterclass toepast.

De inhoud van deze training is tijdloos en kan ten allen tijde worden toegepast. Wees je er alleen wel van bewust dat er nooit een perfect moment zal zijn om te beginnen. Vandaag beginnen is altijd het beste en daarvoor heb je pagina ‘bolmasterclass/go’ nodig. Deze pagina bevat speciale bonussen en de laagste prijs.

 • Wil je alvast 800 productideeën en een lijst ontvangen met 1000 betrouwbare leveranciers? Jia Ruan biedt dit gratis aan. Start hier.

De volledige training is al heel waardevol en vertelt je precies hoe je van A tot Z een online business opzet. De gratis training raad ik sowieso aan om je strategie te bepalen, de 5 stappen te doorlopen en ter inspiratie.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *