De prijs van de Bitcoin zou inmiddels geheel door het dak zijn gestegen, ware het niet dat de afgelopen maanden zeer slecht zijn verlopen voor de koers van de Bitcoin.

Wanneer we de normale schommelingen in de koers even buiten beeld laten, er is tenslotte altijd wel een op- en neerwaartse beweging in het koersverloop, dan heeft de munt maar liefste 2/3 aan waarde ingeleverd. Niet de onderschatten dus…

Sprake is van een ontrafeling die bijna gelijk ligt met de Nasdaq index tijdens de dot-com-hype en de daaraan gekoppelde achteruitgang van de Amerikaanse aandelen in de huidige financiële crisis. Gelukkig is de economie over het algemeen diep leed onthouden, want het effect van de fluctuaties is minimaal op de hele economie.

Nieuwe voorspellingen zijn verleidelijk

Het is zeer verleidelijk om nu met nieuwe voorspellingen te komen, omdat de munt zo laag staat dat die alleen maar weer omhoog kan gaan. Was het maar zo eenvoudig…

Echter, zijn er genoeg mensen die optimistisch zijn en de moed er in houden. Hedge fund Pantera en de investeringsmaatschappij Blockchain Capital voorspellen zelfs een koers die weer kan terug lopen naar de 20.000 dollar.

En dat nog voor het einde van het jaar. Dan praten we over een verdubbeling of verdriedubbeling in slechts maanden. Het is dan wel eerder gebeurd, maar het is al net zo sensationeel als uitzonderlijk en onrealistisch.

Maar dergelijke, zoals de Amerikanen het noemen ‘bullishness’ lijkt overhaast. Dit zou namelijk betekenen dat er een nieuwe groep mensen van nieuwe kopers moet worden gevonden en dat de hoge inzetten van professionele beleggers op een afstand dient worden te gehouden. Om beide te bereiken lijkt een uitgesloten opdracht. Wil je nou is iets anders proberen om geld te verdienen kijk dan is bij Online Casino’s in Nederland en waag een gokje, misschien heb je hier meer geluk.

Grootste wijzigingen worden gemaakt dankzij speculatie

Het historische record van de Bitcoin doet vermoeden dat de grootste wijzigingen in de waarde van de munt worden gemaakt op basis van speculatie, in plaats van echte ontwikkeling op gebied van nieuwe technologische vooruitgang.

De stijging van de Bitcoin tot het geschiedkundige bedrag van 19.000 dollar vanaf 6.500 eind 2017, werd gevoed door het geloof dat de prijs alleen maar verder zou stijgen. Echter, ontbrak er bewijs van een toegenomen acceptatie in de echte wereld.

Waar is de nieuwe eis om deze prestatie te herhalen? De meeste mensen hebben wel eens van Bitcoin gehoord en weten wat het is, maar willen hier niet in investeren vanwege de grote risico’s. Oude HODL’ers lijken niet langer eer te bewijzen aan het systeem om de munt langere tijd vast te zetten.

HODL’er betekend: je blijft de munt vasthouden en verkoopt niet totdat deze weer stijgt in waarde. Je HODL’d hem!

Eerder werd al door verschillende analisten gewaarschuwd dat de grote jongens zich zouden kunnen terugtrekken bij het uitblijven van kopers. Die situatie geldt nog steeds. Wat ontbreekt is een nieuwe groep van kopers om de munt te verkopen. Komt er simpel gezegd op neer: de afzetmarkt slinkt.

bitcoin

Lees ook: hoe kan je een cryptomunt herkennen met groeipotentie?

Hoe groter het risico, hoe groter de winstmarges

Beleggen, en daar hoort ook zeker cryptocurrencies bij, kan niet worden gescheiden van de risico’s. Een oud wijs gezegde luidt: hoe groter het risico, hoe hoger de winstmarge. De mogelijkheid tot grote verliezen is intussen net zo actueel, dat hebben we ondertussen

Beleggen, en daar hoort het aankopen van cryptocurrencies ook bij, kan niet worden losgekoppeld van het risico. De aloude wijsheid klopt nog steeds, hoe groter het risico, hoe hoger de winstmarges. De mogelijkheid van grote verliezen is daarentegen net zo actueel, dat hebben we inmiddels gezien.

Twee vragen zijn daarom belangrijk:

  • Herstelt de munt zich weer?
  • Op wat voor termijn is het herstel te verwachten?

Dat de koers van de Bitcoin zich zal herstellen is feitelijk geen vraag, want dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Alleen zal het niet zo snel gaan als voorheen.

De markt is bedachtzamer geworden waardoor de vraag kleiner is dan voorheen. Historisch gezien zou op de zesde dag na de grote waardevermindering de koers weer signalen van herstel moeten aantonen. En in principe gebeurt dat nu al.

In feite is het daarmee, hoe gek het misschien ook klinkt, een goed moment om te investeren in de munt. Niet vanwege onverwachte hoge koerswinsten, want waarschijnlijk zullen we die niet meer gaan zien. De munt zal eerder stabiliseren op de koers van voor de grote terugval. In ieder geval is het verstandig om niet te gaan speculeren op grote koerswinsten.

Crypto Parels

Op zoek naar een cryptomunt die heel veel waard kan worden? Dan is dit portfolio geschikt voor jou.

Met dit portfolio krijg je toegang tot crypto parels die nog vrij onbekend zijn. Hierdoor kan je investeren voordat de prijzen omhoog gaan!

  • Investeren in de ‘nieuwe Bitcoin’ of Ethereum nu ze nog goedkoop zijn om je inleg keer 100 kan gaan!
  • Maximaal profiteren van cryptocurrency, ook al heb je geen kennis of ervaring.
  • Inzicht in potentiële cryptomunten door echte crypto experts.
  • Continu updates en dat volledig gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *