Waarom zou je gaan beleggen? Een vraag die iedereen zichzelf stelt en de reden kan verschillend zijn, maar het antwoord luidt vaak hetzelfde: rendement opbouwen.

Men zegt wel eens: met geld maak je geld. En dat klopt ook, want met beleggen kan je een vermogen opbouwen zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen.

Beleg je in aandelen dan investeer je geld in een beursgenoteerd bedrijf en deel je mee in de winst van de onderneming wanneer de waarde van het aandeel stijgt. Haalt de onderneming geen winst of heeft het slechte jaarcijfers, dan kan de koers van het aandeel dalen en leid je verlies.

Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgezet voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen.

Als belegger wordt je dus beloond voor het risico dat je neemt door te investeren. In de vorm van een prijsstijging van een aandeel. Daarnaast keren veel bedrijven een deel van de winst uit aan hun aandeelhouders in de vorm van dividend.

Op lange termijn is het rendement dat je behaald op je belegging(en) hoger dan bijvoorbeeld een spaarrekening. Echter, kan op korte- en middellange termijn de waarde van de belegging dalen. Hoe langer de termijn is waarover je belegt, hoe groter de kans op een interessant rendement. Door te beleggen profiteer je daarbij van een rente-op-rente effect.

Albert Einstein noemde dit ook al het achtste wereldwonder. Omdat de belegger over het uitgekeerde dividend óók weer dividend ontvangt, groeit het vermogen niet lineair, maar exponentieel.

Soorten beleggers

Men kan onderscheid maken tussen een aantal verschillende soorten beleggers:

  1. Ondernemingen
    Grote bedrijven zijn regelmatig actief op de geld- of kapitaalmarkt, bijvoorbeeld bij het uitzetten van tijdelijk niet benodigd geld (liquide middelen) of juist bij het aantrekken van middelen bij tijdelijke liquiditeitstekorten.

  2. Institutionele beleggers
    Dit zijn instellingen die het vermogen van pensioenfondsen of bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen beheren. Deze ‘professionele’ beleggers nemen een groot deel van het aandelenbezit voor hun rekening.

  3. Particuliere beleggers
    De particuliere belegger is een privépersoon die op allerlei manieren kapitaal kan gebruiken om te investeren. Dit kan zijn in individuele aandelen, maar ook beleggingsfondsen behoren tot de mogelijkheden.

Een ’top’ belegger die software heeft ontwikkeld om particulieren te helpen om winstgevend te beleggen is Harm van Wijk. Zijn software is de Trading Navigator. 90% van de particuliere beleggers verliest structureel geld en daarom besloot Harm om particuliere beleggers te helpen om geld te verdienen op de beurs.

Maar wat is de Trading Navigator Methode precies? Wie is Harm van Wijk? Wat zijn de ervaringen? En kan deze software je serieus helpen om geld te verdienen op de beurs? In deze review krijg je antwoord op deze vragen en lees je of het voor jou interessant is om aan de slag te gaan met de Trading Navigator Methode.

Wat is de Trading Navigator Methode in het kort?

De Trading Navigator Methode ondersteund je bij het beleggen in aandelen. Hoe? Het is een hulpmiddel die automatisch trends in de markt analyseert. De software geeft, met behulp van pijlen, heldere adviezen voor je beleggingen weer.

Het geeft dus koop- en verkoopsignalen aan (groen is kopen en rood is verkopen) voor aandelen van bedrijven in de AEX, maar het werkt ook voor de DAX of S&P500. De Trading Navigator Methode geeft precies aan wanneer en welke posities te openen en wanneer weer te sluiten. Dit wordt volledig onderbouwd met cijfers en indicatoren.

Navigator, het woord zegt het al: het helpt je navigeren voor het maken van beleggingsbeslissingen. Vergelijkbaar met een tomtom die je de weg wijst. Volg de trend en handel nooit tegen de trend in.

https://www.youtube.com/watch?v=4-F9Lt6h7IM&t=3s

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk heeft beleggen.com opgericht om startende beleggers te helpen geld te verdienen op de beurs. Alle tools en trainingen die hij aanbiedt vind je terug op zijn website. Dus ook de Trading Navigator Methode die Harm heeft ontwikkeld. Hij heeft meer dan 16.000 beleggers geholpen en streeft ernaar om op lange termijn met slechts 5 minuten per week te beleggen. Harm richt zich vooral op aandelen die onderdeel uitmaken van de AEX.

Harm van Wijk zijn missie is: De mist rondom de beleggerswereld te doen laten optrekken en lastige thema’s rondom beleggen open te breken en helder uit te leggen.

Ging dit allemaal zo eenvoudig? Nee, absoluut niet. Harm was een particuliere belegger die jaar in jaar uit geld verloor met beleggen. Hij wilde een fulltime inkomen halen uit aandelen en opties. Zijn familie voorzien van een inkomen en zijn kinderen alles geven wat ze nodig hadden was (en is nog steeds zijn doel). Daarnaast nog een mooi pensioen opbouwen.

Het verliep helaas anders. Elk jaar verloor Harm flinke bedragen op de beurs en dat resulteerde in het tegenovergestelde van wat hij verwachte. Harm kon zijn familie amper onderhouden en hield geen geld over om zijn kinderen iets extra’s te bieden, laat staan een pensioen opbouwen.

Wat het nog een tikkeltje pijnlijker maakte is dat Harm van Wijk afgestudeerd bedrijfseconoom is, maar zijn portefeuille kromp elk jaar. Als belegger ging het dus niet goed.

Tot het moment dat Harm een beleggingscoach ontmoete die hem de belangrijkste reden vertelde waarom mensen structureel geld verliezen op de beurs en hoe dit is op te lossen door middel van algoritmen.

Dit kan je vergelijken met een recept: je hebt de benodigde ingrediënten, een volgorde en tools nodig en dan volgt een resultaat dat enigszins te voorspellen is. Dit was het punt waarop Harm wist dat hij zijn beleggingen moest baseren op basis van cijfers en statistieken.

Als gevolg hiervan ontwikkelde hij software om signalen voor aandelen te generen waarmee hij aanzienlijke rendementen wist te behalen, zonder hier meer dan een paar minuten per week mee bezig te zijn. De Trading Navigator Methode was een feit.

Platform voor beleggers [beleggen.com]

Beleggen.com is een platform voor beleggers. Via de gratis community https://mijn.beleggen.com kunnen particuliere beleggers met elkaar, maar ook met experts overleggen en sparren over alles wat met beleggen te maken heeft.

Hier krijg je als (beginnend) belegger tips en adviezen van de experts. Zo kun je als je ‘vast’ zit in een bepaalde positie, advies vragen van deze experts. Stel dat je bijvoorbeeld een put hebt geschreven, en de markt klapt naar beneden en je staat op fors verlies, hoe los je dit dan efficiënt op? De experts zijn er dan voor je om bij te springen en je te assisteren.

Door krachten te bundelen met gelijkgestemden ben je in staat om betere resultaten te behalen.

Harm van Wijk heeft samen met een aantal professionele beleggers waaronder Tom Lassing van BeursBox en Leon van Dam van de Optiespecialist de handen ineengeslagen en samen een website opgezet om particuliere beleggers te helpen. Niet alleen wordt uitgebreid ingaan op vragen, ook zijn er steeds meer particuliere beleggers onder de 16.000+ leden, die elkaar verder helpen.

Is Harm van Wijk wel betrouwbaar?

Inmiddels heeft Harm ruim 30 jaar ervaring als belegger en heeft zich volledig gefocust op het ondersteunen van particulieren met beleggen in aandelen en opties.

Hij beschikt over een universitair diploma en heeft hij meerdere boeken (+ebooks) uitgebracht, waaronder ‘In 10 stappen succesvol beleggen’. Daarnaast heeft hij actief geholpen bij het opzetten van de beleggingssite van SNS Bank en DFT.nl van De Financiële Telegraaf. En was hij sterk betrokken bij de introductie van de Turbo’s van ABN Amro. Ook was Harm van Wijk te zien bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio 2 en RTL Business Class.

Harm van Wijk’s manier van coachen is duidelijk en transparant. Hij laat moeilijke termen buiten wegen en spreekt begrijpelijk zodat iedere belegger het kan volgen. Dit maakt het prettig om van hem te leren. Zeker wanneer je nieuw bent in de beleggingswereld.

De Trading Navigator Methode is getest op honderden aandelen en indices over vele decennia.

Overigens heb ik zelf gekeken naar reviews over Harm van Wijk. Op verschillende forums zijn mensen die hier en daar wat plaatsen over Harm en zijn producten. Echter is het vaak zo met reviews dat mensen deze plaatsen als ze of super tevreden zijn of héél negatief. Ik ben meerdere positieve reacties tegengekomen en slechts een paar negatieve op iex.nl.

Bij deze reviews vraag ik me af of het aan het aan de Trading Navigators ligt of dat diegene er wel serieus mee aan de slag is geweest. Want puur en alleen een cursus aanschaffen gaat je nog niet helpen om geld te verdienen. Bovendien kwam ik een interessant interview tegen op YouTube met Harm van Wijk. Deze vind je hier.

Terugkomend op de vraag of Harm van Wijk wel te vertrouwen is: ja, dat is hij zeker. Hier en daar zullen er altijd mensen met een negatieve reactie zijn, maar welk bedrijf of product heeft dat niet? Zelfs Apple, Niké of Coca-Cola hebben ontevreden klanten en dan spreek je toch over de bekendste merken ter wereld.

Als je als belegger jarenlange ervaring hebt, duizenden beleggers hebt geholpen om geld te verdienen, tienduizenden euro’s hebt geïnvesteerd in diverse trainingen, een gemiddeld rendement behaald van 20% en een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie biedt op je product, dan kan ik concluderen dat Harm van Wijk te vertrouwen is en een echte expert is op gebied van beleggen.

Zelf aan de slag of leren van iemand die al succes heeft behaald?

Een van de belangrijkste dingen die Harm van Wijk heeft ervaren en wat menig belegger zal beamen is dat je beleggen zo moeilijk (of makkelijk) kunt maken als je zelf wilt. Je kunt dagen, maanden of zelfs jaren research doen of er saaie onderzoeken bij halen van beurs guru’s die ‘precies’ weten welk soort aandeel het beter heeft gedaan dan een andere.

Er verschillende technische of fundamentele analyses op los gooien, en als alles dan mee zit, pak je misschien 1 a 2 procent rendement per jaar. Maar de kans dat je structureel geld verdiend als je alles zelf gaat uitzoeken is vrij klein.

Hoe komt dit? Nou, simpel gezegd zijn financiële markten per definitie wispelturig en zelden voorspelbaar. Beleggen is risico’s nemen, maar deze risico’s wil je zo goed mogelijk beperken met toch een aantrekkelijk rendement, niet waar?

Houd het simpel en vergeet die complexe toeters en bellen.

Veel eenvoudiger is het om het simpel te houden. Wel eens van de uitdrukking KISS: keep it simple, stupid gehoord? Houd zaken begrijpelijk voor jezelf zodat je er op lange termijn profijt van hebt. Helaas zijn mensen die dingen simpel kunnen houden schaars, zeker in de wereld van beleggen.

Daar geldt nog steeds vaak dat elke vakterm je status verhoogd en elk complex vraagstuk het aantrekkelijker doet lijken. Of je daar belang bij hebt en wijzer van wordt is nog maar de vraag.

Lees ook: short of long gaan op de beurs [wat houden deze beleggingsmethodes in]

De waarde van een coach die je begeleid

Zou het niet makkelijker voor je zijn met een coach die je begeleid? Die als belegger succesvol is en die zijn ervaringen en kennis met je zou delen om geld te verdienen op de beurs?

Of Harm van Wijk de geschikte coach voor jou is, zal alleen jijzelf kunnen bepalen.

Eén ding is zeker: Harm heeft heel veel kennis en ervaring door in de afgelopen jaren tienduizenden euro’s te spenderen aan allerlei trainingen. Naar eigen zeggen was dit zijn beste investering tot nu toe.

De beste investering is uiteraard ook investeren in jezelf. Kennis vergaren en dit toepassen voor je eigen beleggingen. Een goede coach die je begeleid kan dus heel waardevol zijn om de juiste keuzes te maken.

Hoe ziet de inhoud van de Trading Navigator er uit?

De Trading Navigator Methode bestaat uit een unieke software waarin je leert welke aandelen en opties je het beste kunt kopen of verkopen met uiteindelijk als doel om een zo’n hoog mogelijk rendement te behalen.

Het programma leert je precies hoe je opgebouwde winsten kunt maximaliseren en verliezen kunt beperken. Je krijgt veel waardevolle tools, waaronder:

  • Trading Navigator Training (Waarde € 1997)
  • Trading Navigators (2) (Waarde € 1997)
  • 2 jaar VIP lid MBC (Waarde € 696)
  • 2 jaar Telegram (Waarde € 1994)
  • 3 handleidingen (Waarde € 141)
  • MeXeM transacties (Waarde € 500)
  • Live coaching (Waarde € 4888)
  • 1 op 1 coaching (Waarde € 200)

Totale waarde: €12.413

De eerste 6 weken staan in het teken van een training waarin je leert ontdekken wat jouw doelen zijn en hoe je die kunt bereiken, leer je koop- en verkoopsignalen herkennen en leer je te handelen op basis van verstand en niet op emotie.

Het volledige programma kan je rustig in eigen tempo volgen, je wordt stap voor stap begeleid en je krijgt support via een besloten groep en helpdesk. Daarnaast ontvang je een starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen en opties.

Wat zijn de voordelen van de Trading Navigator Methode?

Deze eenvoudig te gebruiken software kent een groot aantal voordelen:

  • Het programma leert je om risico’s te beperken door middel van een moving stop loss (winsten beschermen en verliezen beperken).
  • Volgt de kleinste schommelingen in de markt en laat dit aan jou weten.
  • Op basis van ratio leren beleggen en niet op basis van emotie.
  • De mogelijkheid om je geld te spreiden over tientallen aandelen.
  • Trading Navigators geven precies aan wanneer en welke posities te openen en wanneer weer te sluiten.
  • Het pijlensysteem biedt een ‘stok achter de deur’: groen betekent kopen en rood betekent verkopen.
  • De Trading Navigator Methode is getest op honderden aandelen en indices over tientallen jaren met een gemiddeld rendement van 20,6% per jaar.

Wat zijn de nadelen van de Trading Navigator Methode?

Uiteraard zijn er ook een paar nadelen aan de Trading Navigator:

  • Wanneer je helemaal nieuw bent in de wereld van beleggen heb je veel geduld nodig en kan de Trading Navigator als tijdrovend worden ervaren.
  • Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Je loopt de kans om (een deel van je) vermogen kwijt te raken. Beleg daarom nooit met geld dat je niet kunt missen. Dit geldt dus ook voor het gebruik van de software.
  • In veel gevallen wordt de stoploss als een voordeel gezien voor de aandelen die zijn aangekocht op basis van de Trading Navigator. Echter, kan dit ook nadelig uitpakken. Als de koers bijvoorbeeld gedurende de week door de stoploss gaat, dan zullen de stukken worden verkocht. Wanneer het aandeel weer herstelt, dan is de stoploss voor niets aangezet (tip: houd dit handmatig bij).

Misschien vind je dit ook interessant: wat is een stop loss order (STP) precies?

Ervaringen met de Trading Navigator Methode

Zoals eerder vermeld heb ik rondgekeken op verschillende websites over beleggen in aandelen, iex.nl en Harm van Wijk zijn eigen platform (deslimstebelegger.nl). Ik kwam hier diverse reacties tegen. Voornamelijk positieve!

Ervaringen van mensen die aanzienlijke winsten hebben behaald, maar ook van beleggers die geld zijn verloren met hun eerste trades. Overigens is dit iets wat je niet kunt voorkomen.

100% winstgevende trades is simpelweg niet haalbaar. Volgens Harm van Wijk zijn verliesgevende trades ingecalculeerd. Je loopt het risico dat je per trade 20% verlies maakt en daarom is het juist belangrijk om slim te investeren en verantwoord te beleggen.

Alles over het beperken van risico’s wordt door Harm uitgelegd en behandeld in de Trading Navigator. Ga je hier goed mee om dan zal je onnodige risico’s vermijden en verliezen snel afkappen.

Hoe zit het dan met negativiteit? Laat ik voorop stellen dat ieder product, training of bedrijf fans en haters heeft. Vraag je zelf dan af wat de reden daarvoor is en of diegene niet zijn eigen theorieën er op na houdt. Wanneer je kritisch leest en de meningen van anderen bekijkt, dan zie je dat de Trading Navigator Methode voor veel mensen werkt.

Daarom is het belangrijk dat je niet te snel oordeelt als je een reactie leest. Belangrijk is dat jij zelf een weloverwogen beslissing kunt maken om er wel of niet mee aan de slag te gaan. Hieronder vind je nog een aantal reacties van klanten die aan de slag zijn gegaan met de Trading Navigator.

Ervaringen met de Trading Navigators

Investeer in jezelf en beleg in eigen tempo

De Trading Navigator Methode is geen snel-rijk methode, maar wel een manier om vermogen op te bouwen op de lange termijn. Hoeveel % rendement je behaald is geheel afhankelijk van jezelf. In de software van Harm krijg je alle tools en informatie aangeboden om aan de slag te gaan.

Alles kan je rustig volgen in je eigen tempo om vervolgens de kennis toe te passen bij je beleggingen. Winstgevend beleggen leer je niet in één dag. Wees bereid om er genoeg tijd in te steken en laat je niet van de wijs brengen door andere beleggers. Focus op de lange termijn en gebruik alleen een bewezen succesvolle strategie.

  • Wil jij (extra) vermogen opbouwen?
  • Een bewezen succesvolle strategie volgen om geld te verdienen op de beurs?
  • Deskundig advies van een specialist die weet waar hij over praat?
  • Een duidelijk money management-plan (zuinig omgaan met verdiende winst)?
  • Belangrijke do’s and don’ts wilt om een betere handelaar te worden?
  • Leren om te beleggen op basis van je verstand en niet met je emoties?
  • Of misschien je pensioen reserve aanvullen…

Als je een van deze vragen met ‘Ja’ kunt beantwoorden dan is de Trading Navigator een goede investering voor jou. Twijfel je eraan of dit de beste methode is voor jou of heb je geen vertrouwen in Harm van Wijk begin er dan niet aan. Harm begeleid je graag als je net zo gedreven en ambitieus bent als hijzelf. Zo niet, dan is het waarschijnlijk geen goede match.

Wees je ervan bewust dat geld beleggen altijd risico’s met zich meeneemt. Beleg nooit met geld dat je niet kunt missen. Wat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven.

Beleggen brengt al genoeg risico’s met zich mee toch? Harm van Wijk is zo overtuigd van zijn product dat hij een 100% niet-goed-geld-terug garantie aanbiedt. Werkt de Trading Navigator niet voor jou? Dan krijg je het volledige bedrag weer terug. Je kunt het dus geheel risicovrij proberen en na aanschaf binnen enkele minuten aan de slag! Profiteer hieronder van de tijdelijke kortingslink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *